49

МВР-Пловдив: Няма да остане ненаказан футболен хулиган!

Единият от задържаните е непълнолетен, друг се оказа рецидивист

Пловдивската полиция ще търси отговорност от всеки един футболен запалянко, извършил хулиганство, и няма да остане ненаказан. В това увери гл. инсп. Костадин Спасов, началник на сектор "Охрана на обществения ред" към ОДМВР в града под тепетата. По думите му след хулиганските изблици на дербито в събота на Лаута, служителите на реда са насочили своите усилия към установяване на извършителите.

"Към настоящия момент са установени 9 лица, спрямо които ще бъде потърсена отговорност. Те са задържани след като са събрани достатъчно доказателства за тяхното участие.  Седем от лицата бяха отведени към Районния съд, на двама са съставени актове. Едно от лицата е непълнолетно и спрямо него ще бъдат предприети действия от местната комисия за борба с противообществените прояви. Друго от лицата повторно извършва подобна проява", каза Спасов. 

Наказанията за футболно хулиганство са глоби - от 1000 до 3000 лв. при първа проява, от 3000 до 5000 лв. при повторно нарушение, също лишаване от право за посещения на мачове, общественополезен труд и задържане в структурно звено на МВР до 15 денонощия. Съдът ще определи какво точно да бъде наказанието им. 

Гл. инсп. Спасов бе категоричен, че работата на полицията не свършва дотук.  "Продължава работата по установяване на извършители на хулигански прояви. Ще бъде търсена отговорност от тях както за действията им на дербито в събота, така и на следващи футболни срещи", посочи той. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?