1553

МВР плаща 500 лв. на шофьор с БМВ заради голям пропуск

Униформени от Асеновград глобиха шофьор с 200 лв. и му взеха книжката за 6 месеца. Причината - БМВ-то, което управлявал по пътя от Садово към Пловдив било с транзитни номера с изтекъл срок на валидност. 

Тази нередност била установена при рутинна проверка. Шофьорът бил спрян, след което се сдобил с акт за констатираното нарушение. Подписал го без възражения. По случая била образувана прокурорска преписка с оглед данни за престъпление, която обаче приключила с постановление за отказ за образуване на досъдебно производство. Тогава били дадени указания за санкциониране на нарушителя с глоба, въз основа на което било издадено наказателно постановление. 

Шофьорът с БМВ го обжалвал пред съда, а магистратите отменили наказанието. "След пълната проверка за законосъобразност на издаденото НП съдът намира, че в него е налице порок, касаещ липсата на основен елемент от задължителното му съдържание.  Не е посочено мястото на извършване на нарушението, като само е посочено, че то е извършено на път първи клас І-8 посока към гр. Пловдив. В конкретния случай от материалите по преписката, включително и в акта, е посочено, че нарушението е извършено в с. Поповица, но в наказателното постановление е пропуснато да се посочи мястото на извършване на нарушението, който пропуск, въпреки че е формален, не може да бъде саниран от съда в рамките на въззивното производство", гласи аргументацията на магистратите. 

Решението може да се обжалва пред Административния съд в града под тепетата. 

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 7 оценки
4/5 от 7 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Снимките

Снимките

04.12.2023 | 22:27

Също могат да ги манипулират!МВТо е страшна мафия

Отговори
6 1
ooo

ooo

03.12.2023 | 18:50

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България=---->> http://mub.me/keto

Отговори
0 13

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?