Следвайте ни

Мутрите са живи: Заляха с киселина колата на пловдивски студент

viber icon

Грозна междусъседска война се вихри в жилищна кооперация на ул. „Родопи“ 133 в Пловдив. Мерцедесът на студента Павел Иванов, паркиран във вътрешния двор, осъмна с явно предупреждение – возилото е залято с киселина от неизвестен засега извършител. Щетите са почти по цялата кола.

Павел, който сега е втори курс в специалност „Национална сигурност“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, разказа пред „Марица“, че вчера вечерта е оставил колата си на паркомястото непокътната. Тази сутрин станал и тръгнал за кафе до магазина, когато се натъкнал на пошлия акт. 

„Първоначално си помислих, че извършителят е съсипал колата с ключ. Като слезе приятелката ми и видя, каза, че е залята с киселина. Веднага потърсих домоуправителя, но не го открих. Видях, че има човек на една от терасите и го попитах дали е виждал нещо и дали познава шофьора, който паркира до мен. Посочи, че живеел на последния етаж, но и там не открих никой“. 

По всяка вероятност грозният акт е осъществен в нощните часове. Подозренията са насочени към съседи на Павел, които твърдят и претендират, че нямал право на паркомясто. 

Студентът живее в апартамент под наем на третия етаж в кооперацията. Отдаден му е от собственика Димитър Дяков. 

„Дадох на момчето апартамента под наем, с договор, с всичко. Тук е отбелязано, че купувам паркомясто, заедно с апартамента, и му плащам данък. Имам и скица от общината за паркомястото. Казват на Павел, че няма право да спира тук и още първата вечер му заливат колата с киселина. Това е престъпление“, коментира той пред „Марица“ и демонстрира наличието на всички необходими документи. 

„Това е ужасно, те, ако решат, и мен могат да залеят с киселина. В какво време живеем? И сега нямам пари за разходи, за да оправя колата“, каза още пострадалият студент. 

Павел е подал сигнал в полицията и очаква извършителят да бъде установен. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Макак

Макак

03.09.2020 | 17:48

пък една друга мутра си държи 500 000 евро джобни в чекмеджето - що не пишете за нея.

Отговори
5 10
Ей Марица

Ей Марица

03.09.2020 | 17:25

Какво се правите, че падате от Луната, кой ви плаща да пишете глупости?!

Отговори
4 2
Батко

Батко

03.09.2020 | 17:19

Най-вероятният извършител е тоя, който му е казал, че няма право да паркира там. Полицията за съжаление също е от ГЕРБ, съмнявам се че нещо ще се получи от тая история. Жалко за количката.

Отговори
7 7
Батко

Батко

03.09.2020 | 17:18

ГЕРБаджия го е залял, то си личи от километри!

Отговори
7 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?