49

Моторист профуча на задна гума край полицаи на Асеновградско, не му се размина

Моторист ще трябва да брои 3 бона и да се лиши от книжката си за година след опасно изпълнение пред очите на полицаи. Санкцията му е потвърдена от Районния съд в града под тепетата, като има възможност за обжалване пред административните магистрати. 

Униформени били на Асеновградско шосе, до КЦМ. Там се извършвала спецоперация след сигнали за състезания межди мотористи.  Едно от задълженията им било да управляват кола без отличителни полицейски знаци по пътя от град Пловдив до КЦМ и обратно, с цел установяване на джигити на две гуми.

На една от обиколките, между кръговото на разклона за с. Крумово и кръговото за град Пловдив, колата била изпреварена от мотоциклетист, който управлявал на задна гума с над 120 км./ч при позволени 90 км/ч. Служителят на реда забелязал, че мотоциклетистът е с дребен ръст, облечен е в необходимата за целта екипировка, с характерна каска и с пистов мотоциклет, който се отличавал с красивия си външен вид. Предвид силната скорост, с която се движел полицаят не успял да го спре.

След няколко минути, достигайки отново до бензиностанция "Лукойл", патрулът видял, че на бензиностанцията е спрял същият този мотоциклетист, наблюдаван от него да кара с висока скорост на задна гума. Разпознал го по характерното облекло и ниския му ръст, както и по возилото.

Въпреки че на паркинга на бензиностанцията имало много други мотоциклетисти, полицаят не се усъмнил и за миг, че това е нарушителят, който търси. Доближил се до него и му се легитимирал, като го запознал с това, че е бил установен като нарушител. Мотоциклетистът се учудил, че полицейският служител го е разпознал, но не отрекъл да е главният герой в опасната сцена на Асеновградско шосе. Така се сдобил с глоба за 3000 лв., отнета му била книжката за година. 

Последвало обжалване. но съдът го порязал и потвърдил соленото наказание. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Гамен

Гамен

04.06.2023 | 22:39

Нещастни полицаи. Нямат нито камера, нито видеорегистратор, вероятно са нямали и радар. И какво са правили на шосето? Цървулите ли са ми разхождали?

Отговори
1 2
Кава

Кава

04.06.2023 | 15:47

Вероятно това е виц? Разпознал го по красивия мотор и че е дребен

Отговори
5 0
Лакома газ Глава затрива купеле Грозновато на Грозев

Лакома газ Глава затрива купеле Грозновато на Грозев

04.06.2023 | 15:13

Минало свършено време Отново Но съвършенството на взетия хонорар от два шекела и сложени у джоба на мисиря чиииииифутски Тони квадратната дебела глава остава Де бе Голямо чииииифутско дебело черво Не се ли наяде от човешка мъка

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?