Следвайте ни

Мощни проверки от 1 март: Полицаи и здравни инспектори тръгват по заведенията

viber icon

Мащабна акция за проверки по заведенията и ресторантите започват екипи на Регионалната здравна инспекция и полицията в града под тепетата.  Вече са сформирани мобилни екипи от инспектори, които ще следят за нарушения заедно с униформени, каза пред „Марица“ заместник-директорът на РЗИ в Пловдив д-р Аргир Аргиров. Причината е, че утре – 1 март, след дълга пауза, заведенията и ресторантите ще отворят врати и ще посрещат клиенти. 

Проверяващите ще следят дали се спазват стриктно противоепидемичните мерки и заповедите на здравния министър за дистанция, брой клиенти и работно време.

Заповедта на министър Ангелов гласи, че от утре  ресторантите и заведенията могат да работят при до  50% запълнен капацитет. На една маса ще могат да седнат до 6 души. В организирани семейни събирания ще могат да участват най-много до 15. Изрично е посочено, че работното време на заведенията трябва да приключи най-късно до 23 часа.  

Нощните заведения, в това число барове и дискотеки, ще могат да отворят на 1 април, гласи още заповедта на министъра. 

Справка на „Марица“ сочи, че още утре се готвят партите в много от заведенията в града. Хитови поп-фолк певици и програми с ретро хитове са включени в програмата им в рамките на седмицата. В рекламните афиши изрично е посочено, че изявите на гост-изпълнителите ще започват в 19 и ще приключват в 23 часа, каквато е изричната заповед.  Остава въпросът дали музиката в заведенията наистина ще секне по часовник или проверяващите ще имат доста работа.  

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?