Следвайте ни

Мощни проверки на НАП и полицията на борсата в Първенец заради празниците

viber icon

Съвместна проверка на НАП и полицията се извършва на борсата в Първенец, научи "Марица". Акцията е стартирала рано тази сутрин, още с отварянето на сергиите, и е по повод предстоящите празници. 

За проверките потвърдиха пред медията ни от пловдивската полиция. На борсата има няколко коли на данъчните, чиито служители са придружавани от униформени. Акцията е насочена срещу данъчни злоупотреби при търговията с плодове и зеленчуци.

Борсата в Първенец е лицензирана по Закона за стоковите борси и тържища и всеки регистриран земеделски производител, предлагащ собствена продукция там, задължително трябва да работи с касов апарат. Същото изискване важи за прекупвачите, които продават вносна стока. Освен това борсата е обект за фискален контрол, тъй като на нейна територия се предлагат значителни количества плодове и зеленчуци, които са рискови стоки.

Данъчните проследяват произхода на стоката, която се внася, също и дали са изрядни производителите и търговците – имат ли фискални устройства и издават ли касови бележки. 


Все още не е ясно дали има санкционирани. Факт е обаче, че част от търговците хлопнаха кепенци и се скриха веднага след появата на проверяващите.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?