49

Мощни полицейски хайки за райски газ около барове и казина в Пловдив

Предстоят специализирани полицейски акции около нощни заведения и игрални зали в Пловдив, където да се противодейства на разпространението на райски газ. Това посочи шефът на полицията в града под тепетата старши комисар Васил Костадинов по време на срещ в Общината във връзка с предстоящите извънредни парламентарни избори. Той подчерта, че са осигурени повече екипи, които да работят на терен през тъмната част на денонощието, за да се контролират вандалските прояви, пътните произшествия и други.

Костадинов увери, че полицията ще ангажира целия си ресурс за нормалното провеждане на изборите. 

„В наше лице имате партньор и се надявам не само около изборите да работим в колаборация. Но ще подчертая, че тази година ще бъдат върнати хартиените бюлетини, очаква се и поставянето на камери във всички избирателни комисии. Заедно трябва да подсигурим охраната и въобще обезпечаването на изборния ден“, заяви кметът Здравко Димитров. 

„Пловдив е един от най-безопасните големи градове у нас по отношение на пътния травматизъм“, заяви от своя страна шефът на Пътна полиция Йордан Милушев. Той отчете 392 тежки катастрофи с 5-има загинали и 452 ранени през 2022 г. Общият брой на катастрофите е 1133, което е колкото регистрираните ПТП-та през 2021 г., когато имаше по-малко трафик заради ковид ограниченията. Милушев получи уверението на зам.-кмета Тодор Чонов, че местната администрация ще осигури бюджет за закупуването на поне 20 видеорегистратора, които да предостави на полицията за по-доброто контролиране на трафика.

„Планираме да надградим със 100 камери оперативният център на ОП „Общинска охрана“, като полицията ще има достъп до видеонаблюдението, с което се надяваме да подобрим сигурността на пловдивчани и гостите на града“, каза зам.-кметът Йордан Ставрев. Той засегна и друга тема – незаконните сметища. По районите в града има графици кога се извършват проверки, които графици ще бъдат изпратени на районните полицейски управления, за да се включат. 

Началникът на V РУП главен инспектор Иван Чочков коментира друг добър резултат от съвместната работа между община и полиция – алеята пред Белодробна болница предстои да бъде разчистена от проститутките. „Благодарим ви за всички сигнали в района на Белодробна болница. Вече работим по проблема – алеята ще бъде осветена, ще се монтират и камери, с което ще я разчистим“, поясни Чочков. 

На срещата присъстваха кметът Здравко Димитров, заместниците му Йордан Ставрев и Тодор Чонов, шефът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов, началникът на КАТ Йордан Милушев, началниците на шестте районни управления в града и на Общинска полиция.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?