71

Мощната измама за 120 бона: Търсят още жертви на "консултантката" Миглена

След като взимала парите, повече не отговаряла на обажданията на земеделците

Прокуратурата търси още жертви на 54-годишната кюстендилка Миглена, успяла да измами седем земеделски производители от Пловдив и страната. Към момента са събрани доказателства, че успяла да им прибере общо 120 000 лева. 

Работата на разследващите от отдел „Икономическа полиция” започнала по сигнал от земеделски производител от региона. Мъжът разказал, че с намерение да разшири дейността си се възползвал от услугите на 54-годишната жена да му съдейства при кандидатстване за получаване на средства по Европейската програма за развитие на селските райони. Под различен предлог – за изготвяне на документи, внасяне на такси и депозити, „консултантката“ му поискала 6500 лева, а забавянето на отпускането на субсидиите оправдавала с административни проблеми.

Накрая престанала да вдига телефона си и станала неоткриваема за клиента. След осъществените множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е изяснено, че по тази схема извършителката въвлякла в заблуда още няколко земеделски производители от цялата страна. 

Материалите от образуваното досъдебно производство са внесени в Районната прокуратура. С постановление на наблюдаващия прокурор 54-годишната Миглена е привлечена като обвиняема и задържана за срок до 72 часа. 

Оцени новината

Оцени новината
4.5/5 от 2 оценки
4.5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Пъ зимидялие сме нямали

Пъ зимидялие сме нямали

24.03.2023 | 17:48

Ба Си Бугатите земедялци Само Бугатита карат и бугати пари фърлят

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?