4020

Мощна спецакция в Пловдивско: Над 100 шофьори изгоряха с глоби, хванаха обявен за издирване

110 шофьори изгърмяха с глоби за нарушения по пътищата в Пловдивско. Санкциите са реализирани в период на спецакция по разпореждане на гл. инсп. Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция" към Главна дирекция „Национална полиция“. 


Засиленият контрол се осъществил за времето от 20 часа в петък до 02.00 часа днес с участие на екипи на сектор „Пътна полиция“ и придадени сили от дирекциите на МВР в Кърджали, Пазарджик, Смолян и Стара Загора.


Акцентът бил върху недопускане на рисково поведение на пътя от страна на шофьорите, неправоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани и каски, техническа изправност на автомобилите, обявени за издирване лица и МПС. 


В обхвата на проверките - на обособени стационарни точки и по метода на линейния контрол, са влезли общо 368 МПС и 275 души.  За констатирани нарушения на ЗДвП са съставени 16 акта и 75 глоби с фиш. Връчени са и 19 електронни фишове /серия "К"/на обща стойност 2700 лева. 


С технически средства за употреба на алкохол са изпробвани 182 шофьори, а един - за наркотични вещества. 

В хода на операцията е установен гражданин, обявен за издирване, на когото е връчена призовка за явяване в подразделение на МВР. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 5 оценки
5/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?