Следвайте ни

Мощна полицейска акция на Карловско, спират камиони и бусове

viber icon

Полицейска акция тече на Карловско шосе, научи "Марица". Няколко полицейски патрула са място и спират наред камиони и бусове. Шофьори пишат в социалните мрежи, че в района "не може и пиле да хвъркне". 

"Марица" се свърза с полицията в града под тепетата и оттам посочиха, че акцията е част от мащабна инициатива, която се провежда няколко пъти годишно.

"Засилени проверки на камиони и автобуси в рамките на операция ROADPOL Контролните действия извършват съвместни екипи на "Пътна полиция" и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" . Основната причина за провеждането на подобни засилени проверки за контрол над товарните автомобили и автобусите се основава на факта, че при възникване на тежко пътнотранспортно произшествие с участието на товарни автомобили и автобуси, последиците и броят на загиналите и ранените е значително по-голям в сравнение с други произшествия. В календара на ROADPOL подобни операции се провеждат 4 пъти в годината. По отношение на най-честите нарушения, които са установени при проверки от този тип, са неспазване на времето за почивка от водачите, неспазване на скоростните режими, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите", съобщиха за "Марица" от полицията. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?