71

Мощна измама! Изпраха 50 милиона чрез трюфели и фиктивни фирми

 

Тарторите на "специалистите" по трюфели са заловени в момент на теглене на близо 400 000 лв. от банков клон в Пазарджик 

 

Прокуратурата и полицията разбиха организирана престъпна група, занимавала се с пране на пари. Това обяви на брифинг заместник-апелативният прокурор на Пловдив Румен Попов, предаде репортер на "Марица". Групата се е занимавала с данъчни престъпления, като документално за 6 месеца за заявили оборот от 50 милиона, ДДС-то към държавата е 12 милиона. "Само за месец юли, държавата е била ощетена с 1 милион лева", посочи Попов. 


Престъпната група е била основно от три лица. Схемата - фиктивна дейност по доставка на трюфели. Наели са десетки работници-берачи, които не са могли да различат манатарка от мухоморка. Те не са извършвали никаква дейност. Документално се водило, че извършват стотици доставки, но такива въобще реално не е имало. Така в рамките на 2 години, откакто съществува групата, са нанесени огромни щети за фиска.

Към момента са задържани двама души, заемали ръководни функции в измамата. Единият, който е основавал фиктивните фирми, е на 47 години, собственик на заложна къща в Пазарджик. Другият, негов помагач, се водил управител на "кухите" фирми.

Арестувани са в момент на теглене на близо 400 000 лв. от банков клон в Пазарджик. 

Те са задържани за 72 часа, издирват се други участници в групата, каза Попов. 


Очаквайте подробности! 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?