Следвайте ни

Мощна акция: Полицията лови пешеходци-самоубийци в Пловдив

На прицел са и неизрядните шофьори

viber icon

127 са глобените пешеходци днес при акция, проведена от пловдивската полиция. При 7 от проверките са съставени актове за неспазване на светлинните сигнали на светофарната уредба и внезапно навлизане на пътното платно. 120 са санкционираните пешеходци, пресекли на необозначени за целта места, с което са рискували живота си и за малко не са предизвикали катастрофа. 

Във времевия диапазон от 10 до 16 часа днес униформените  са проверили и 542 шофьори. Констатираните нарушения на седналите зад волана и техните спътници са 967. 238 са констатираните нарушения по Закона за движение по пътищата. 177 са глобите по фиш, а актовете са 61. 

Припомняме, че глобата за шофьор, отнел предимство на пешеходец е 50 лв., а при констатиране на нарушението се отнемат и контролни точки от талона. 

Пешеходците ги грози санкция от 20 до 50 лв, като по- високата глоба се налага за преминаване на червен светофар или за прескачане на пътни заграждения. 

Бързо производство под надзора на прокуратурата е започнато срещу шофьор, седнал зад волана под въздествието на наркотици Три са актовете за преминали на червен сигнал на светофара, а в 14 от случаите полицаите са констатирали, че шофьорите говорят по мобилен телефон.  24-ма са били без колан, за което е взето административно отношение. 

Освен за пресичане на нерегламентираните за целта места, за неспазване на светлинните сигнали на светофарите и внезапно навлизане на платно за движение, полицейските служители следяха за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри. 86 са констатираните нарушения за това, а извършилите ги шофьори са получили глоби по фиш. На са малко и водачите, които не са били с изрядни документи по време на проверките – фишовете за това нарушение са 27. Глобените за неправилно паркиране и престой са 28. При 19 от проверките е установено, че шофьорите са се качили зад волана на технически неизправни коли, а 17 са глобените които не са използвали светлинна сигнализация. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

И кво

И кво

12.04.2021 | 22:27

И като ги излови ги самоубива

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?