4020

Мощен протест срещу убийствата на пътя ще се проведе в Пловдив

Мощен протест ще превземе Пловдив в деня за размисъл преди изборите. Той ще се състои от 12 часа пред Съдебната палата и е насочен срещу убийствата по пътищата, пътните рецидивисти и всички държавни институции, които, имитирайки дейност, всъщност вече десетилетия им съдействат. Протестът се организира от сдружение „Ангели на пътя“ и е национален. 

"Нарочно избрахме „деня на размисъл“ преди изборите. Надяваме се, че политиците ще размислят и ще разберат, че рано или късно, пътната анархия ще засегне всяко семейство в България. И никаква кариера, корупционни милиони и имоти, няма да попречат на поредния случаен пиян или надрусан пътен убиец да връхлети с 200 върху тях или техен близък.  Надяваме се, че обществото, в лицето на всеки, независимо дали пешеходец или шофьор, също ще размисли и най-после ще си даде сметка за същото. Необяснима е абсолютната незаинтересованост на повечето хора по темата - включително приятели, познати и колеги на тези около нас, които ежеденевно пишем и говорим по темата", споделят организаторите. 

По думите им, нито Народното Събрание, нито всички министерства, агенции, комитети, асоциации и други, които имат отношение към предотвратяването на пътния травматизъм и убийства, няма да се задействат без натиск. 

"Излезте, не за да подкрепите нас! Децата и младежите на семействата от сдружението няма да се върнат, нито убийците им, вече пуснати по живо, по здраво с условни присъди, ще отидат в затвора! Излезте, за да подкрепите вашето, и на децата ви, право на живот!", призовават организаторите от "Ангели на пътя". 

По същото време протест ще се проведе също в София, Варна, Бургас, Хасково, Шумен и Стара Загора. Сдружение "Спаси Пловдив" оказва пълна подкрепа на протеста в града под тепетата. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?