Следвайте ни

Младежи обърнаха магазин на кръчма, вдигат половин квартал във въздуха СНИМКИ

viber icon

Група младежи превърнаха денонощен магазин в пловдивския квартал "Прослав" в нощен бар. Паркират колите си, пускат да дъни силна музика, купуват си алкохол и цигари, и купонът започва. За това сигнализира пред "Марица" Запрян, който живее в кооперацията отсреща. По думите му, диващината се повтаря всяка нощ, а със затоплянето на времето положението става още по-нетърпимо. 

"Както аз, така и съседите ми сме подавали сигнали в полицията многократно. Отзовават се незабавно. Идва полицейски патрул, предупреждава ги, събралите се младежи си тръгват. Но на другия ден пак е същото. Тоест, полицията си върши работата, но няма как постоянно да стои пред магазина. Говорили сме и със собственика. Той също предупреждавам обяснява, но няма как да се справи сам с това. Тук вечерта е тихо, изведнъж спират коли, събират се, пият бири, слушат силна музика, викат. Понякога продължава и след полунощ. Нетърпимо е", каза Запрян.

Живеещите в кооперацията вече са забравили какво е сън, особено тези, чиито тераси гледат към главната улица в квартала "Елин Пелин", където и денонощния магазин, Те ще сигнализират за проблема и до районния кмет Димитър Колев, за да се стигне до някакво приемливо решение, като намаляване на работното време на обекта например. 

Затварянето на кръчмите заради коронавируса се оказа предизвикателство за младежите, свикнали да висят там и да се купонясват. Заложили са на импровизация, а в помощ идва денонощния магазин, който е на тяхно разположение. 

През деня проблем пък е постоянното спиране на коли пред обекта. Шофьори задръстват пътя, за да си вземат кафе и цигари, а рейсовете правят безброй маневри, за да си продължат по маршрута. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Познато

Познато

16.03.2021 | 14:42

Хора от снимката си помислих ,че това е магазин "Пазарито"на бул.България залепен до ресторант "Пилето"...Това е местен хоремаг...пие се бира и твърд алкохол.и се започва опикаване и о..сиране на междублоковото пространство...без срам пияниците млади хора стават от пейките или идват от една масичка пред магазина огъзват се ачик и пикаят в храстите...а там стоят други хора възрастни с бастуни и деца....оплюват пред пейките 2 килограма семки оставят бутилки фасове кутии от цигари чаши.... Нахални налитат ако им направиш забележка...а шумно отврат... Имаме възрастни съседи които това им е живота помивката ,хората от тези пияници нямат мира... Никой не си мърда пръста нито от 3'то рпу нито от оцщинска охрана...подавала съм сигнал в полшзията и на 112 и познайте....никой не си направи труда... Този магазин и компанията дащото собственика пие на равно с тях а магазинерката му си отглежда и сецата там...на бира псувни и цигари.... Имам подозрението,че собственика е на ти с полицаите от 3 то....рпу Защото си ги викат ако не харесат накой спрял на белеварда ,но ако е техен от групата не...и полицаите лепят фишове...

Отговори
0 0
Кпсс

Кпсс

16.03.2021 | 03:05

Гнусен град,скапан.....

Отговори
0 0
Бойко Богданов

Бойко Богданов

15.03.2021 | 20:47

Четирима човека чакат да бъдат обслужени на гише. Не си говорят и предполагам, че даже не се познават. А колите са запалени и с включени фарове, което означава, че са спряли за малко, да си купят нещо. Павилиона съществува от около 25 години, доста преди да се построи кооперацията, която е от 3 години и никога не е имало проблеми досега. Все пак ще направим всичко възможно да избегнем бъдещо вдигане на шум. Но ако някой е решил да вдига шум и да пречи на останалите, не му трябва магазин, за да го направи.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?