Следвайте ни

Мъж точи меч на Джумаята, общински гард го наставлява

Мъж на видима възраст около 50 години реши да наточи меча си на бордюр, който се намира точно до емблематичното площадче на Джумаята и два известни пловдивски ресторанта, а наставления му даваха служители на ОП „Общинска охрана“. За това сигнализира читател на „Марица“, който изпрати снимки на редакционната ни поща. Ето какво написа той:

„Абсурдите в този град просто нямат край. Това което видях ме остави потресен. Случката е от неделя. Тогава, около 23:30 часа водих личен разговор с верни другари – бяхме седнали на една от пейките в градинката до Джумаята. Изведнъж чухме страховит звук на стържене на метал. Обърнахме се и какво да видим зад храстите – този възрастен господин държеше в ръцете си близо 50-сантиметрово острие и упорито го търкаше в един от бордюрите – опитваше се да го наточи.

Усилията му явно не се увенчаха с успех, защото цялата процедура продължи над 15 минути. Помислих си да му направя забележка, тъй като най-малкото не е редно да държиш подобно оръжие извън ножницата на публично място. Реших да си го спестя, да не вземе да ме наръга.

Малко по-късно към него се приближиха представители на ОП „Общинска охрана“, които явно го познаваха, защото вместо да го санкционират или предупредят му заявиха, че „така няма да стане“. Последва кратък разговор между гардовете и мъжа, а ние решихме, че е по-добре да си тръгваме“.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?