Следвайте ни

Миризлива семейна война: Изпражнения и закани за убийство валят край Пловдив

viber icon

Възрастна жена от Карлово преживяла брутален тормоз от страна на своя син и снаха си. 

Тя живеела в къща заедно със сина си, който отгледала и възпитала сама.  От 2008-а той си докарал жена, с която съжителствали на семейни начала, имат и две деца. Изтеглили кредит и изградили втори етаж. 

След като дошла снахата, къщата се превърнала в арена. Всекидневно имало нестихващи скандали, кавги и дрязги, за които майката многократно се обаждала в полицията. 

На 10 юни тази година, в двора на къщата й, синът й и жена му  започнали да я тероризират със заплахи и обидни думи от рода на „ще те довърша“. Казали на бабата, че искат да се махне от къщата и те да живеят там сами. 

Седмица по-късно, снахата започнала отново да я обижда с най-долни думи от рода, че е луда и да отиде да се самоубие някъде. Споделила със сина й, но той започнал да я псува. Тормозът я накарал да замине при братовчедка си за 10 дни. Когато се върнала, донесла подаръци на децата и снахата. Прибирайки се от работа втора смяна тя се развикала с думите – „не искам от лудата никакви подаръци“, взела ги от децата, които плачели и ги хвърлила на земята с думите - „Ей лудо, вземи си подаръците и не подлъгвай децата”. 

Възрастната жена твърди, че снаха й непрекъснато настройвала трайно нейните единствени внучки спрямо нея, като им говорела за нея най-долни думи от рода - „лудата ви баба“, „ще я унищожим”, както и ги биела, за да не идват при нея.

През юли тормозът продължил. Синът и снахата викали срещу нея „напусни ми дома, да не дойда да те изритам”. Бабата се обадила на тел. 112 и след малко дошли полицаи, като пред тях заплахите не спряли. „Ще те убия, няма да допусна да живееш”, крещял синът. 

Жертвата поискала от съда да бъде защитена, като по делото са разпитани двама свидетели, по един от всяка страна. 

Втората братовчедка на възрастната жена твърдяла, че отношенията със сина й били добри, но със снахата не се разбирали. Домашното насилие се изразявало в изпражнения в къщата, които снаха й хвърляла на първия етаж. Банята била заключена от половинката на сина й и жертвата нямало къде да се къпе. Видяла изпражненията до пералнята, навити в найлон. Свидетелката посочила още, че снахата не давала децата да си говорят с баба им, а ако това се случи – ги биела жестоко. 

Вторият свидетел, майката на снахата, отрича всичко и твърди, че подобни грозни сцени и тормоз не е имало. Напротив. Жертвата ги била притеснила, тъй като многократно викала полиция, а от това се плашели децата, едното от които страда от глухонемота. 

В крайна сметка, войната между роднини завършила с решение в полза на сина и снахата. Според магистратите от Карловския съд твърденията за тормоз и домашно насилие не са доказани. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

възмутен

възмутен

12.11.2020 | 18:51

егати правосъдието, да не ти се налага да го ползваш. пожелавам на правораздаващите да я докарат до положението на бабичката.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?