46

Министър Демерджиев за трагедията в Рогош: Тук времето ни изпревари!

Тук времето ни изпревари. В конкретния случай отчитам превенцията като слабост. Това пък обаче контрастира с изключително бързите и професионални действия на пловдивската полиция, включително с издирването и задържането на извършителя. Това каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. 

"Има много да се работи по превенцията. Говорим например за подобни стари тлеещи конфликти, които не са от вчера. Да се извършват проверки, да се намират и изземват подобни оръжия, които могат да послужат за престъпления като това в Рогош", каза Демерджиев. 

Служебният министър посочи, че се проверява дали до момента има сигнали в полицията за вражди и конфликти във въпросното семейство и роднини.

"Мен ме интересува дали е имало и дали е работено активно по тях. Ако се окаже, че полицейско бездействие е спомогнало за този конфликт, ще има наказания", категоричен бе министърът на МВР. 

По думите му, полицията ще продължи да охранява на място в Рогош. Предприети са всички мерки за поява на нови конфликти. 

Демерджиев изрази задоволството си от съвместната работа на полицията и прокуратурата. Това направи и Борислав  Сарафов, заместник на главния прокурор, който също бе на място в Рогош. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
ГРАЖДАНКА НА ГР Пловдив

ГРАЖДАНКА НА ГР Пловдив

08.08.2022 | 08:55

много е просто : нека всеки кмет в населеното си място да подаде информация какви проблеми има с години в населеното му място. Във всяко село има по няколко бабаита с които никой не може да се справи. Същото е в малките населени места малки градчета и по градските квартали.....ВЪВ ВСЯКО НАСЕЛО МЯСТО ИМА СЕМЕЙСТВА С ГОДИШНИ ВРАЖДИ.ИМА ПИЯНИЦИ И НАРКОМАНИ ИМА КРАДЦИ И НАСИЛНИЦИ..ВСЕКИ ЗНАЕ КОЙ КРАДЕ И КОЙ БИЕ НО НИКОЙ НЕМОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ...КМЕТОВЕТЕ СЕ МЪЧАТ ИЛИ ДА ЗАТВАРЯТ ОЧИ ИЛИ ДА ВДИГАТ РЪЦЕ.....НЯМА СЕЛО В КОЕТО ДА НЯМА И УСТАНОВЕНО С ГОДИНИ ДОМАШНО НАСИЛИЕ......И ВСИЧКИ ДА ГО ЗНАЯТ .БАЩИ ДА ПОСЯГАТ НА ДЪЩЕРИ ...ДЕЦА ДА СЕ ИЗНУДВАТ И ДА СТАВАТ ЖЕРТВА НА РОДИТЕЛИ ПАК ЗА ПАРИ... ТАКА ЧЕ НЕ Е ЛОШО ДА ИМА ВЪВ ВСЯКА ОБЩИНА В САМОТО КМЕТСТВО ТЕЛЕФОНИ ЗА ПРЯК КОНТАКТ И ПОСОЧЕНО КОНКРЕТНО ЛИЦЕ .ХОРАТА ДА ЗНАЯТЧ Е МОГАТ ДА ПОТЪРСЯТ ПОМОЩ....ДЕЦАТА В УЧИЛИЩЕ ДА БЪДАТ ЗАПОЗНАТИ КАК И ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ МОГАТ ДА АЛАРМИРАТ ЗА ПРОБЛЕМИ ЛИЧНИ И СЕМЕЙНИ И ОБЩЕСТВЕНИ.....ДА СЕ ЗАПОЗНАЕ НАСЕЛЕНИЕТО С ПРАВАТА И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ИМ...ДА ИМА СЕДМИЧНО ЧОВЕК КОЙТО ДА ПРИЕМА СИГНАЛИ В САМИТЕ КМЕТСТВА .... И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ В РЕДА НА НЕЩАТА..ПО СЕЛА И ГРАДОВЕ БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ ПОЛУДЯВА.....ЗАЩОТО ОРГАНИТЕ СЕ ОТНАСЯТ ФОРМАЛНО. ЖАЛЕНЕТО В ПОЛИЦИЯ И ДРУГИ ИНСТИТУЦИИ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТРОМАВО И ТЪПО....ХОРАТА НЕ ПОДАВАТ СИГНАЛИ ЗАЩОТО НЯКОЙ ПОЛИЦАЙ ИЛИ ДРУГ ЩЕ ГО ТЪРСИ ПОСЛЕ 10 ПЪТИ ДА ПОТВЪРЖДАВА ТОВА КОЕТО Е ПОДАЛ КАТО ИНФОРМАЦИЯ ВМЕСТО ДА СИ НАПРАВЯТ ПРОВЕРКИТЕ САМИ.... СКОРО ПИСАХ В РАЙОН СЕВЕРЕН ПЛОВДИВ ЗА ОТКРАДНАТИ ПЕЙКИ ЖАЛБА И ОТГОВОРА БЕШЕ : НЕ Е НАША РАБОТА ПИШЕТЕ ДО.............ГРАДИНИ И ПАРКОВЕ ДО ЧИСТОТА ДО ПРОКУРАТУРА И ДО МВР АБЕ ДО СВЕТИЯ СИНОД И АРМЕНСКИЯ ПОП...ТОЯ СЛУЖИТЕЛ НА РАЙОН СЕВЕРН МОЖЕШЕ ДА РЕПЛЕЙНЕ МОЯТА ЖАЛБА А НЕ ДА ЧАКА 1 МЕСЕЦ СРОК ЗА ДА МИ НАПИШЕ ГЛУПОСТИ ОТ РОДА : ВИЕ ПИТАТЕ НИЕ ОТГОВАРЯМЕ НО НЕ ВЪРШИМ РАБОТА...ДА ИМА ОБОРОТ НА ИНФОРМАЦИЯТА ИНАЧЕ ЗА КАКВО СТОИМ В КМЕТСТВОТО ВСЕ ПАК ПОЛУЧАВАНЕ ЗАПЛАТИ-.... ЕТО ТОВА Е ПРОБЛЕМА НА ОБИКНОВЕННИЯ ЧОВЕК ЗАЩОТО ИНСТИТУЦИИТЕ СА ФОРМАЛНИ...ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ... А АЗ СЪМ ДАЛА ОБЕЩАНИЕ ДА ПУБЛИКУВАМ ЖАЛБАТА СИ И ОТГОВОРА ОТ КМЕТСТВОТО НА РАЙОН СЕВЕРЕН ПЛОВДИВ....... И ЩЕ ГО НАПРАВЯ... НЕ МОЖЕ КОГАТО СИ АЛАРМИРАЛ ЗА СИСТЕМНИ КРАЖБИ НА ОБЩЕСТВЕНО ИМУЩЕСТВО НЯКОЙ СИ ТАМ В КМЕТСТВОТО ДА ТИ ОТГОВОРИ АМА ОБАДИ СЕ НА АРМЕНСКИЯ ПОП....НИЕ ТУК НЕ ГО ПРАВИМ...НЕ НИ ПУКА ЗА ТЕЗИ ПЕЙКИ ИОЩЕ РАЗНИ ОБЩЕСТВЕНИ БЕЗОБРАЗНИ.... ТРЯБВА ТЕЗИ ЗВЕНА ДА СЕ РАЗМЪРДАТ И ДА СЕ СЛОЖАТ ХОРА КОИТО ИМАТ ЖЕЛАНИЕ ЗА РАОТА А НЕ НАШИ И ВАШИ НЕКАДЪРНИЦИ...

Отговори
3 0
Пън

Пън

07.08.2022 | 21:38

Главният кога ще арестувате?

Отговори
2 0
Калуди

Калуди

07.08.2022 | 14:41

Каква превенция, какви глупости дрънкаш? Първо няма как да имаш превенция срещу семейни или съседски скандали и по-сериозни актове просто защото това са неща тлеещи във времето и имащи история позната само на съответните роднини или съседи. Или ще изпозатворите всички роднини и съседи, които някога са се карали? Що за глупост. Надминаваш дори Рашков по идиотизъм. Истинският проблем всъщност е абсолютната убеденост на циганите, че са над закона. В повечето случаи в циганските махали се случват абсолютно безнаказани престъпления при това с години наред. Точно там трябва да наблегнете - като ще ги интегрирате няма да ги галите с перо ами ще ги наказвате наред. Редовно има кражби, побоища, нападения с ножове и други хладни оръжия, дори непредизвикани провокации срещу случайно минаващи българи. Какво прави МВР срещу това грубо погазване на закона? Превенцията ще работи, когато накарате циганите да повярват, че закона е над тях, а не обратното.

Отговори
14 4
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

07.08.2022 | 14:15

някои престъпници имат гръб чадър плащат си а и у нас прокуратурата ни е корумпирана

Отговори
5 5
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

07.08.2022 | 14:14

ВЪВ всички ГРАДОВЕ и СЕЛА има ц и г а н с к а и м у т р е н с к а п р е с т ъ п н о с т

Отговори
8 4

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?