49

Министър Демерджиев в Пловдив: Всички оценяват мащаба, с който помагаме на бедстваща Турция

Оценява се активността на България и мащаба, с който помагаме на Турция. Това каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който е на посещение в Пловдив, предаде репортер на "Марица". 

"Продължаваме да изпращаме помощ. Използвам случая да поздравя доброволците от Пловдив. Включват се хора от цялата страна. Днес имах среща с турския консул в Пазарджик. Консул, посланик, всички официални и неофициални лица изразяват изключителна благодарност. Благодарност за действията на България в този тежък момент получих и от Европейската комисия", посочи Демерджиев.Той увери, че България ще помага докато Турция има нужда от това. "Предстои да изпратим палатки, маси, столове. Правим го както на централни ниво в София, като ще бъдат изпращани с двата "Спартан"-а, така и на регионално ниво, където транспортни дружества са заявили да ги доставят безвъзмездно. Подобен порив на благородна помощ към една съседна държава е ценен и ще бъде оценен много високо от всички", посочи още министър Демерджиев. 

Относно българските спасители и огнеборци на терен в Турция, той каза, че ще останат до тогава, докато има шанс да вадят живи хора изпод отломките. "Ние имаме щастието да сме едни от първите, които успяха да извадят живи хора от развалините. Надявам се това да продължи. Дали сме указания на нашите хора там да се пазят и да направят всичко възможно, за да спасят колкото се може повече хора", добави Демерджиев.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Да помагаме!

Да помагаме!

10.02.2023 | 16:30

Покажете реално какво е положението в каравелово и другите села...

Отговори
1 0
Да помагаме!

Да помагаме!

10.02.2023 | 16:29

Картината в Турция и Сирия е ужасяваща...респект на дарители и доброволци! Искам да ми покажете същия ентусиазъм в карловско...искам да видя действия от държавата .... Нашите хора получиха ли помощ такова, че да разберат за съществуването на грижи към тях !

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?