Миленко от Шекера, който преби жена си до смърт, остава в ареста

45-годишният Миленко от пловдивската Шекер махала, който на 21 октомври преби до смърт жена си Сийка, опита да излезе от ареста. Магистратите от Апелативния съд, обаче, потвърдиха мярката му за неотклонение „задържане под стража“, като решението им е окончателно. 

Мотивите - от събраните до момента доказателства, в това число разпити на децата му, резултати от проведен следствен експеримент и от съдебномедицинската експертиза на жертвата, има достатъчно основания да се направи извода, че Миленко е извършил бруталното убийство. 

От показанията на децата му става ясно, че той всекидневно е злоупотребявал с алкохол, често биел жена си и внушавал страх у своите близки. От предишни осъждания на Миленко, както и от поведението му в обществото, съдът счита, че той е личност с висока обществена опасност и при по-лека мярка за неотклонение би могъл да повлияе на децата си да променят своите показания, както и съществува реална опасност да извърши престъпление.

Припомняме, че 30 минути след полунощ на 21 октомври на тел. 112 е получен сигнал за жена в безпомощно състояние в жилище в „Шекер махала“. На място пристигнала линейка на Спешна помощ. Медицинският екип установил, че по тялото на пострадалата имало множество травматични увреждания. Незабавно е била уведомена полицията и са започнали процесуално-следствени действия -  огледи, разпити на свидетели, проведен е следствен експеримент, иззет е биологичен материал и други.

Версията за убийство била потвърдена. Установено е, че на пострадалата 39-годишна Сийка са нанесени множество удари по тялото с ръце и крака и тя е починала от нараняванията.

Делото в Апелативния съд се разгледа дистанционно чрез видеоконферентна връзка между ареста и съдебната зала. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Цветанка Ризова

Цветанка Ризова

29.10.2020 | 15:02

Жертвата нека тежи на съвестта на полицията и съседите! Ако някой беше уведомил за скандала тази жена нямаше да е мъртва.

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?