Следвайте ни

МГ с горещи благодарности към доброволци след пожара в "Смирненски"

viber icon

Няколко коли са с нанесени щети от запалените контейнери за разделно събиране в пловдивския квартал „Смирненски“.  Сред тях е и тази на директорката на Математическата гимназия Веселина Карапеева. Пред „Марица“ тя каза, че нейната кола е била четвърта поред сред успоредно паркираните возила до контейнерите, като има поражения само по страничното огледало от силната топлина. 

Пожарът лумна вчера малко след 15 часа на ул. „Чемшир“ до училището и обхвана бързо близкостоящо БМВ. Впоследствие огънят засегна по-леко и съседни коли. 

„Огънят се разрасна много бързо. Подадохме общо 4 сигнала на тел. 112, като пожарната дойде след 20-та минута. Вече гореше колата, която се намира непосредствено до контейнерите. Случайни минувачи се притекоха на помощ. Изкарахме маркучите от училище, за да погасим пламъците“, разказа тя. 

По думите на Карапеева само може да се предполага как е тръгнал пожара – дали от клошари или от силното слънце. 

„Искам да поднеса искрени благодарности на хората, които реагираха преди да пристигне пожарната. Когато дойде, те вече си бяха тръгнали. Но без намесата на тези граждани, колите щяха да са унищожени. Те предотвратиха разпространението на пожара“, коментира Карапеева. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Не че нещо ама...

Не че нещо ама...

01.07.2021 | 07:21

Това вече е тенденция да горят пластмасови контейнери около МГ! Миналата година изгоряха също посред бял ден тези от източната страна на МГ- на ъгъла на улица Вечерница и Момина сълза!

Отговори
1 0
88888

88888

30.06.2021 | 18:21

Тая директорка явно е прегряла и днес е искала учениците от гимназията да ѝ играят в 11:30 хоро на тоя пек. Ако я питате сигурно ще каже , че е тяхна инициатива, ама не е. Тя се опитва да организира учениците ѝ срещу Община Пловдив - че не се инересувала от училището ѝ. На това партийно величие на БСП явно трябва да бъде обяснено, че децата ни не трябва да се използват по този начин. На какво ги учи? По-добре да си ходи.

Отговори
3 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?