Следвайте ни

Мерки ли? Претъпкан нощен клуб събра очите на проверяващите СНИМКИ

viber icon

Претъпкан над капацитета си нощен клуб събра очите на проверяващите за спазването на мерките против заразата с коронавирус в Пловдивско миналата нощ, научи „Марица“. Инспектиращите екипи от полицията, РЗИ, Агенцията по храните и Инспекцията по труда се натъкнаха на заведение, в което при капацитет от 70 места тази нощ са купонясвали 87 човека.

Става въпрос за нощния клуб ФХ в Първомай. Полицаите влезли на внезапна проверка в него около 2.10 след полунощ и установили, че вътре има с 52-ма човека повече от разрешеното. Заради нарушението е бил съставен акт за установяване на административно нарушение.

Това обаче не била единствената издънка на локала в Първомай. Проверяващите открили още, че заведението няма разрешително за удължено работно време и написали още един акт на управителя. Той е изгорял и с два акта по Закона за закрила на детето, тъй като вътре имало непълнолетни посетители.  Съставени са още два акта по закона на МВР и по закона за личните документи.

И това обаче не е всичко. Клиентите в заведението масово пушели, поради което от РЗИ написали още 6 акта на хора, хванати с цигара в ръката.

За капак на всичко това в нощния клуб бил хванат и човек, продаващ райски газ с диспенсър и 100 пълнителя. По случая е образувана преписка. А самото заведение плаче за затваряне след изброените нарушения.

В 1.15 ч. снощи проверяващи влезли и във фолк клуб „Стори“ в Асеновград“, в който имало 35 посетители. Там са съставени два акта – един за нередовни лични документи и един от РЗИ.

Пак в Асеновград, но в дискотека EXEL, са били установени 39 клиенти. Там освен 2 акта за документи и 4 за пушачи, са написани още 5 предписания от служителите на БАБХ.

Проверка е имало снощи и на нощно заведение в Хисаря. Там са санкционирани с актове четирима пушачи и един клиент с нередовни документи. Двама души от персонала пък са призовани, за да представят здравни книжки.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Рете

Рете

27.10.2020 | 13:37

Това е затваряйте ги веднага завинаги. НАП да ги скъсат от проверки.

Отговори
2 0
Стоян

Стоян

25.10.2020 | 13:09

Това е поредната причина всички заведения да бъдат затворени! Стига излишни дрънканици от бранша,че ще има дисциплина! Щом в София и дряги градове може, и тук може. Още по-,строги мерки се налагат! Крайно време е да се спре политиката и да се помисли за хората!

Отговори
12 2
Юлия

Юлия

25.10.2020 | 11:33

Какви актове? Българинът не разбира от правила. Просто затваряне во веки. И между другото Коккитооо, никой не ми плаща, ако правилно съм те разбрала, щото нещо много ти куца мисълта.

Отговори
10 5
Коккитооо

Коккитооо

25.10.2020 | 10:17

А да питам другарите милиционери видяха някой да пуши вътре в тия дискотекиии или не няма такова нещо само пият количка и се веселят днешната младеж ? Ааа на ония с неговите 90 долара на час в коментарите да му пожелаем всички по 100 да вади догодина че да ни настигне поне малко ...

Отговори
5 12

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?