Следвайте ни

Междусъседски войни в Пловдив: Ще ти запаля къщата и ще те убия!

viber icon

Продължителен скандал между съседи влезе в съда, след като придоби грозни форми. Препирните започнали заради паркиране по тясната улица, където двамата живеят един до друг.  

Главният инициатор на скандалите злоупотребявал с алкохол, особено след смъртта на сина си, като изключително често между него и един от съседите 
възниквали пререкания, прерастващи и до словесни конфликти, при които имало отправяне на обиди, цинизми, а и закани със саморазправа.

През месец март 2017-а, след поредно затрудняващо останалите преминаващи по улицата паркиране на автомобила на агресивния съсед, възникнал физически сблъсък.

В късния следобед на 27 март пловдивчанинът, подал оплакванията, се прибирал към вкъщи. Пияният съсед излязъл от дома си, насочил се към него и с довод, че го бил псувал, му забил юмрук в лицето и се прибрал.

За нападението жертвата позвънила на тел. 112 и съобщил за случилото се. Разговорът бил пренасочен към Трето РУ в Пловдив. При разговора с полицейския служител пловдивчанинът отново съобщил за нанесен му удар в главата и в зъбите. Заявил молба да дойдат и да приберат нападателя, както и, че няма да се прибира, а ще ги изчака да дойдат. Помолил да побързат, че щяло да стане клане.

Униформените дошли на адреса, а той ги чакал отвън изплашен. Разказал им, че бил заплашен с физическа саморазправа от пияния му съсед, бил му се заканил с палеж на имота му и с убийство. Обяснил, че конфликтът им датира от доста време, също чечесто имало вражда и се карали. 

Полицаите потърсили пияния побойник в дома му. Пред тях той  отправил обиди към съседа си и се заканил, че ще му запали къщата. По това време дошъл синът на жертвата, насъбрали се и съседи. 

Служителите на реда предупредили агресора да не отправя закани, заплахи и да не упражнява физическо или психическо насилие над съседа си, за което бил изготвен и протокол за предупреждение.

Случаят стигнал до Районния съд, който преценил, че няма доказателства за заплаха за убийство и че няма извършено престъпление, поради което и оневинил пияния съсед. Решението на магистратите е обжалвано, но Окръжният съд го потвърждава. 

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?