49

Медик поиска пистолет, за да си пази жената и дома

Медицински специалист от Пловдив поиска разрешително да носи пистолет за самоотбрана, но му е отказано от полицията. Жалва се пред съда, но магистратите само потвърдили въпросния отказ.

Медикът поискал оръжие поради няколко причини. Първо, че заради професията си е на разположение 24 часа в денонощието и иска да се чувства защитен, както и семейството му. Като допълнителни мотиви за носене на пистолет посочил охрана на закупеното от него с кредит семейно жилище. Освен това обяснил, че със съпругата му са планинари и при походи в планината може да възникне опасност. Не на последно място в мотивите си изредил, че има възможност за допълнителна почасова работа, предложена му от фирми за охрана и инкасо. 

Пред съда той посочил, че апартаментът му е на първия етаж, в близост с входната врата, което го прави рисков и привлекателен за крадци. Идеята му, че е налице опасност от битова престъпност, сама по себе си не може да обосновава необходимостта от носене на оръжие за самоотбрана, съответно не може да бъде възприета като мотив за разрешение, смятат магистратите от Административния съд в Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Фанфан Лалето

Фанфан Лалето

20.05.2022 | 18:50

Бако, ако една жена се реши не можеш я озапти ни с патлак ни с граната

Отговори
2 3
Rambo

Rambo

21.05.2022 | 20:02

Ръжда и жена тръгне ли нема спирачка

Отговори
2 1
Батко

Батко

20.05.2022 | 17:11

На лудите ченгета дават, на един лекар не дават. Мизерна работа. Човека ще си намери пистолет, не му берете грижа.

Отговори
9 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?