3906

Майстори изнудиха жена да изтегли 10 бона от банка

Трима майстори от Сливен измамиха пенсионерка от Пловдивско и я принудиха да изтегли 10 000 лв. от банка. Те започнали непоискан от пострадалата ремонт, като са я подлъгали да ги пусне в апартамента си, а след това са я заплашили, като по този начин са я принудили да им даде пари. 

Накарали възрастната жена да изтегли от банката и да им даде на ръка 10 000 лева за извършването на нежелания ремонт, а именно поставяне на външна топлоизолация на апартамента й.

Апелативният съд в Пловдив е потвърдил определение на Пловдивския окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата мъже.

В днешното съдебно заседание, в което се разгледаха жалбите им срещу задържането им под стража, защитата им поиска по-леки мерки за неотклонение, а един от тримата им адвокати настоя да бъдат пуснати без мярка за неотклонение. Той съобщи, че клиентите му са възстановили сумата на пострадалата и представи документ за това.

Прокурорът поиска да бъдат потвърдени мерките за неотклонение задържане под стража и на тримата обвиняеми, които са 

Апелативният съд прие, че на този ранен етап от разследването, са налице доказателства, които формират основателно подозрение всеки от обвиняемите да е съпричастен към разследваното престъпление. Показанията на пострадалата жена съответстват на съдържанието на „договор“-а, който е била принудена от единия от обвиняемите да подпише. Непопълнени в същия са съществени реквизити за обем и стойност на ремонта, крайна дължима цена. Пострадалата го е подписала от страх, че ако откаже, може да има негативни последици за нея. 

Налице е опасност при по-лека мярка за неотклонение всеки от обвиняемите да се укрие или да извърши престъпление, смятат магистратите. 

Определението  е окончателно.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
4.3/5 от 3 оценки
4.3/5 от 3 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?