4020

Майката на убития Митко прочете писмо от негово име и разплака всички СНИМКИ

Жителите на пловдивското село Цалапица блокираха за кратко движението при кръговото за Пазарджик. Протестът им под надслов "Справедливост за Митко" започна в 17 часа. На място имаше полиция, а колите бяха пропускани на интервали. 

Майката на убития Митко - Атанаска Бакалова, прочете писмо, което е написала от негово име. 

"Много време от смъртта ми измина, но духът ми покой не намира. Той броди навред и зове: "Хора, бдете, убийците са още сред вас. Те в тъмна нощ ме убиха, в тъмна нощ ме зариха. Следи заличиха и кръвта ми измиха. Двама от тях заловиха. Третият още не. Те се мъчат кръвта да измият от престъпните свои ръце. Но кръвта се лесно не трие, тя говори, за мъст тя зове... ", четеше Атанаска, докато протестиращите обикаляха блокираното кръгово кръстовище и викаха "Аз съм Митко и няма да мълча!". 

"Това беше Митко. Той мислеше така", допълни тя за прочетеното писмо. 

"Сигурна съм, че той е тук с нас и вижда кои застават зад него, кои искат истината да излезе. Ние искаме истината. Такава каквато е. И виновните да си понесат последствията", каза на мегафона майката на убития Митко и призова за минута мълчание в негова памет. 

След като вдигнаха блокадата при Орта хан, протестиращите застанаха отстрани на пътя, а преминаващите шофьори ги подкрепиха с клаксони.  "Докато не получи справедливост, надали Митко ще почива в мир. Надали тялото му ще намери покой", каза още Атанаска Бакалова, подкрепена от десетки жители на Цалапица. 

"След писмото, което прочете майката на Митко, написано сякаш от душата му в отвъдното, нямам какво да кажа. Освен да сведа глава. И да стисна юмруци. От гняв. От болка. От ужас. Че децата ни са незащитени. Днес е Митко, утре кой? И не ме е страх от заплахи. Че след изборите ще ни вадят един по един от къщите. Че ще получим "подаръчета". "Подаръчета" ще получите всички вие, участвали пряко и косвено в убийството на Митко. От съдбата. А тя удря жестоко! Аз нямам какво да губя! Долу окървавените ви ръце от моите деца! Долу мръсните ви ръце от децата на България!", написа една от протестиращите в социалните мрежи след протеста при Орта хан по-рано днес.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Вятър

Вятър

25.09.2023 | 06:35

Вятър и магла и нищо друго е таз държава тъпа и умряла която хем я има хем няма и работа от нея хич не чакай

Отговори
5 0
Кочина

Кочина

24.09.2023 | 22:27

Има чадър на високо ниво. В Германия досега трябваше да е издирен и намерен ако е на тази територия. Майката или адвокатите и защо не сезират Интерпол, Европол?

Отговори
15 1
Може би близките на убитото момче

Може би близките на убитото момче

24.09.2023 | 22:45

Митко трябва да пуснат всенародна подписка с искане за ПЪЛНА ПУБЛИЧНОСТ за това КОЙ умишлено е забавил действията на полицията за да се измъкне онзи, та чак до Германия се стига без проблем. Това е 100% чадър! От най-високо ниво! Може би само всенароден протест по повод "мълчанието" на отговорните органи или всенародна подписка, биха дали тласък за да изплува истината и да има не само уволнени, но и осъдени служители!!! Интересно е защо така светкавично семейството на близнаците се изнесе от Цалапица. Това също е много подозрително и с голяма въпросителна. Дори и опит за изявление не направиха. Което ме навежда на мисълта, че може би са повече виновни, отколкото "се доказа" до момента. Няма да се учудя АКО се окаже, че издирваният в Германия е вече ликвидиран!

Отговори
7 2
Ееееее Де Хавърдски чудеса

Ееееее Де Хавърдски чудеса

24.09.2023 | 22:20

Вече сте свидетели на онова чудо да ви прочетат от умрял писмо Сигур го е получила като пратка от Дядо Еконтии

Отговори
4 13
Манекена

Манекена

24.09.2023 | 22:09

Къде е доведената майка на Митко, най гръмогласната в началото на протестите, която била служителка в общината в Стамболийски.Не се вижда в последните седмици на протеста.Сигурно е изпълнила поръчката от кмета Мараджиев да хули полицията и вече няма нужда от нея.

Отговори
9 4
Поясни мисълта си.

Поясни мисълта си.

24.09.2023 | 22:47

Нещо не разбирам какво се намеква в поста ти. Интересно е, защото и кмет намесен...

Отговори
2 3
Отговор

Отговор

25.09.2023 | 08:33

Вижте исканията им в началото за премахване на полицейски началници, които имат отношение за повдигането на обвинение на кмета на Стамболийски, който и в момента е обвиняем да длъжностни присвоявания, но ще бъде изпран съвсем скоро и ще си направите изводите.

Отговори
5 0
Реалист

Реалист

25.09.2023 | 12:49

Защо спряха исканията за оставки - нима се изпълниха исканията на протестиращите???? Не стана ясно какво постигнаха протестиращите с оставките в МВР и защо не искат повече оставки нагоре по стълбата - министър МВР? Или изпълниха политическата повеля да премахнат неудобните полицейски шефове?!!!!!

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?