49

Майката на убития Митко от Цалапица: Изгубих всякаква надежда за справедливост!

Изгубих всякаква надежда за справедливост. Изгубих надежда, че в България въобще институциите могат да работят. Това каза майката на убития Митко от Цалапица - Атанаска Бакалова. 

Тя, близки, приятели и роднини на зверски убития младеж се събраха на протест пред сградата на прокуратурата в Пловдив, предаде репортер на "Марица". 

Те настояват делото срещу близнаците да бъде прехвърлено към Окръжната прокуратурата. Искат Рангел да бъде осигурен възможно най-скоро, а делото срещу Валентин и Борислав Динкови, обвинени в укривателството на заподозрения за убийството, да не приключва без разпита му. 

"Беше обещано от главния секретар на МВР Живко Коцев, че Рангел бъде осигурен до 10 дни. Минаха много повече. Към днешна дата няма никаква информация", каза почернената майка. 

И отново посочи, че има член в Закона за европейските заповеди за арест, който позволява Рангел да бъде предоставен от Дания за определен период за нуждите на производството, след което да бъде върнат, за да го съдят за фалшиви документи. 

Защо прокуратурата не се е възползвала от тази възможност?, питат протестиращите.

Почернената майка посочи, че освен Митко на записи от камери се виждат още четири души. 

Атанаска Бакалова настоява за среща с окръжния прокурор. Малко по-късно днес протестиращите ще присъстват на делото срещу близнаците в Районния съд. 


Очаквайте подробности! 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?