1553

Майката на Митко: Убийте и нас, да се свършва този кошмар! 

Надявам се Рангел да се е осъзнал и да разкрие цялата истина. Това коментира пред журналисти майката на убития Митко от Цалапица - Атанаска Бакалова, предаде репортер на "Марица". 

Тя, близки и роднини на убития младеж се събраха пред сградата на прокуратурата в Пловдив, за да кажат ясно "Справедливост за Митко". 

снимки Тони Михайлов

“Искаме истината. Делото на Рангел и на близнаците да бъдат приобщени в едно. Не ми беше дадено обяснение защо са разделени двете дела. Близнаците са съучастници в убийството. Никой не даде шанс на Митко да живее. Митко можеше да е жив. Това е най страшното - да е заровен два метра под земята", коментира Бакалова. 

По думите й седем души са замесени в убийството на сина й. "Те не са приятели на Митко, а на близнаците Борислав и Валентин", посочи Атанаска. Тя добави, че е отказано провеждането на нов следствен експеримент, без мотиви за отказа. 

Бакалова посочи, че няма достъп до никаква информация по делата.  Около 30 души протестират пред прокуратурата с плакати и транспаранти. Майката на Митко носи плакат, на който е разпечатан цитат от бащата на близнаците от фейсбук, с който обяснява, че "си е платил където трябва". 

Протестиращите скандират "Мафия", "Аз съм Митко и няма да мълча" и "Справедливост за Митко". 

"Бащата на близнаците казва, че си е платил където трябва. И това е правова държава. Едни убийци да се водят укриватели. Това го позволиха прокуратурата и съда", коментираха протестиращи. Майката на Митко каза на мегафон: "Елате, Убийте и нас, че да се свършва този кошмар. Митко го няма, баща му си отиде, остана да си отида и аз, че да сте спокойни". 

В 09.30 часа в Районния съд ще стартира по същество делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени в укривателство. Очаква се Рангел, който е обвинен в убийството на Митко, да бъде разпитан. 


Очаквайте подробности! 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 6 оценки
3.7/5 от 6 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?