46

Масуд и съучастниците му остават в ареста, отричат за канала на мигранти

Сириецът Масуд и четиримата задържани с него, сочени за свързани с канал за трафик на мигранти, остават в ареста. Това решение взеха окръжните магистрати преди минути.

29-годишният сириец от Пловдив посочи, че не извършил нищо от това, в което го обвиняват, и се чуди защо е задържан. Българите - мъж и жена, които се оказаха овцевъди, също изразиха недоумение защо са сред арестуваните, предвид че са подали сигнал в полицията за нелегални мигранти, навъртащи се в близост до фермата им.

Според прокуратурата петимата са имали участие в канал, ръководен от Масуд. Самият сириец се сдоби с две обвинения - за подпомагане и подслоняване на нелегални мигранти през май тази година, както и за вкарване на мигранти в страната в началото на септември.

Каналът бе разбит при мощна съвместна акция на полицията и прокуратурата. На брифинг стана ясно, че поръчките за "отваряне" на канала идвали от Истанбул. Обаждали се на Масуд, той пък раздавал задачите за изпълнение на заявката на своите хора-помагачи. Парите за свършената работа идвали по банкова сметка на Масуд, който от своя страна плащал на помощниците. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?