Следвайте ни

Маскирани апаши гастрольори вилнеят из Пловдив СНИМКИ

viber icon

Гастролиращи крадци виленят в Пловдив и плячкосват буквално до каквото се докопат. 

Маскиран бургазлия е успял да открадне продукти от магазин за козметика в Пловдив, но въпреки опитите му да се прикрие зад предпазна маска и качулка, е разкрит и задържан, съобщиха за "Марица" от полицията. Кражбата е извършена в края на февруари, когато 22-годишна управителка на търговски обект в близост до Централна гара, подала сигнал в полицията за липса на козметични продукти от магазина за близо 530 лева.

Криминалистите са иззели записи от камери, където се вижда как няколко поредни дни, добре маскиран апаш взима стока, но не я плаща. Самоличността му е установена и в ареста е задържан 22- годишен криминално проявен млад мъж от Бургас.Вчера в ареста на същото районно за кражба попаднал друг негов съгражданин- отново криминално проявен. 49-годишен мъж от Царево откраднал портфейл с пари от стая в хостел, наета от 37-годишен софиянец.По думите на разследващи гастролиращите крадци могат да извършват престъпната си дейност по- лесно в условията на пандемия. Идвайки от друг град те извършват престъпление и си заминават, а проследяването на дирите им изисква повече време. Мерките на здравните власти също работят в тяхна полза - маските добре защитават лицата им.

Подобен случай има и от вчера. Запис на камера е документирал кражба на пари - близо 64 лева. Парите се намирали в монетник, поставен на гише на билетна каса, а ловкият крадец се е възползвал от липсата на касиера.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?