49
Следвайте ни

Машора след решението на съда: Започвам работа! Всички в моето положение да се борят докрай!

viber icon

„Вярвам в българското правосъдие! Доволен от съм от решението на съда, че няма да има екстрадиция“. Това бяха първите думи на Тошко Тодоров – Машора, след като Окръжният съд не уважи европейската заповед за арест на гръцките власти спрямо него. 

„Ще изчакам да отменят мярката ми „домашен арест“, което ще стане след 5 дни, и се връщам на работа“, посочи Тодоров от карловското село Столетово. Относно делото в Гърция, в което ще се разглежда по същество дали Машора има вина за нелегалния трафик на мигранти, той изрази надежда, че и там справедливостта ще възтържествува. „Ще е трудно, там нещата се случват бавно. Благодаря на всички за подкрепата, благодаря на съда. Нека всички, които са изпаднали в моето положение и са замесени в подобна схема, да имат кураж да се борят докрай. Иначе загиват“, коментира Тошко Тодоров на излизане от съдебната зала. 

Решението на магистратите бе посрещнато с бурни аплодисменти както вътре в залата, където присъстваха близки на Машора, така и отвън, където го очакваше цялата тълпа от хора, дошли да го подкрепят. 

По време на самото заседание, адвокатът на Машора и представителят на държавното обвинение поискаха европейската заповед за арест да не бъде уважена, заради разминаване между фактологията, представена от гръцките власти, и доказателствата, които сочат, че възрастният мъж няма вина. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?