Следвайте ни

Мъртвопиян лежи на релсите на Централна гара, нарича полицаите „Боклуци!“

viber icon

Мъртвопиян и агресивен мъж се сдоби с глоба в размер на 100 лв. за проява на дребно хулиганство. Решението е взето от Районния съд в Пловдив, след което е обжалвано. На свое заседание вчера окръжните магистрати потвърдили санкцията и тя е окончателна. 

До наложената глоба се стигнало след случка на 15 август. Около 09.00 часа сутринта на този ден двама полицейски служители от Сектор „Опазване на обществения ред в железопътния транспорт“  забелязали лице във видимо нетрезво състояние в района на първи перон на Централна гара в Пловдив. 

Те осъществили проверка на лицето, което отказвало да представи документ за самоличност. След беседа с него било установено как се казва и му бил съставен протокол с предупреждение да не нарушава обществения ред.

Малко по-късно същия ден, към 11.20 часа, служителят на пост №2 на гарата забелязал непознато лице да лежи в безпомощно състояние на железопътните релси на първи коловоз. Той се приближил към него и установил, че лъха на алкохол. На отправената покана да стане, за да не бъде блъснат от преминаващ влак, мъртвопияният отказал и започнал да проявява агресивно поведение. За случващото се бил подаден сигнал до жандармерията. Около 11.40 часа на местопроизшествието пристигнали същите полицейските служители, които по-рано през деня му съставили протокол.

Пияният ги посрещнал с думите „Боклуци, какво искате, махайте се оттук!“. Униформените го хванали под мишниците и го извели от релсите на перона.  Едвам стоящият на краката си мъж замахнал към тях с ръка, като се опитал да нанесе удари на единия полицай. Тези му действия наложили да му бъдат поставени белезници и да бъде отведен в сградата на Второ районно полицейско управление в Пловдив.  При поставянето на белезниците агресивният пияница продължил да се съпротивлява. Там бил задържан и спрямо него бил съставен Акт за констатиране проява на дребно хулиганство.

Защитата на хулигана опитала да го измъкне с мотива, че бил в неадекватно състояние, под въздействието на голямо количество алкохол, поради което не помнел нищо от случилото се, но номерът не минал пред магистратите. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Телец

Телец

20.08.2020 | 11:45

Да се оставите за едни мижави заплати да ставате проводници на цинична политика, да ви хвърлят за щяло и не щяло по площадите.... А плашоците с командите на море на почивки до дебелите дирници на жените си и оядени те им деца а вие в 8.00 на рапорт..... Не спали не яли за жълти стотинки.... Момчета ЗАЩО???!!! Бунт на полицаите за достоен труд платен и РЕСПЕКТИРАЩ..... Професията ви е за уважение.... Но не защитена от шефове те ви..... А те лапат с шепи....

Отговори
0 2
Телец

Телец

20.08.2020 | 11:38

А лъжа ли е??!!!

Отговори
0 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?