1553
Следвайте ни

Мъртвопиян дрифтър от Пловдив отнесе 5 бона глоба

До шофьора имало цяла бутилка алкохол

viber icon

Пловдивски дрифтър отнесе солена глоба с мирис на изгорели гуми, научи „Марица“. Той ще трябва да брои 5 бона заради майсторските си изпълнения по улиците на града под тепетата и заради отказа си да бъде тестван за употреба на алкохол. 

Привечер младежът седнал зад волана на хондата си и тръгнал към гаджето си. След като го качил в колата, той решил да се изфука и да демонстрира какви шофьорски умения има. На кръстовището на бул. „България“ с ул. „Дилянка“  започнал да върти гуми и да усуква колата наляво-надясно, вдигайки огромна пушилка. Останалите шофьори заковали спирачките, за да направят път на дрифтъра и да го оставят да се изнесе. 

Секунди по-късно младежът видял, че колата му е цялата в прах. Тръгнал към близка автомивка, но не подозирал какво го очаква. Свидетели на неговото изпълнение с мирис на изгорели гуми станали двама униформени, които патрулирали наблизо. Те го последвали и го заковали на автомивката. Когато се доближили до него установили, че мирише силно на алкохол, а до неговото място имало бутилка пиячка. Служителите на реда поискали да го тестват с дрегер, но дрифтърът категорично отказал. Последвали два акта – 3000 лв. за въртенето на гуми и 2000 лв. за отказа от подлагане на проба. 

Младият шофьор обжалвал актовете пред съда, но ударил на камък. Магистратите потвърдили санкциите на обща стойност 5 бона. Все пак дрифтърът има последна възможност да обжалва пред Административния съд в Пловдив. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Веселият самоубиец

Веселият самоубиец

20.11.2021 | 18:12

Жалко,че не е катастрофирал и не е умрял!Утре може да прегази някое дете, или вас ,или мен ,тези не мирясват, докато не си почупят главите!!!!!!!

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?