Следвайте ни

Марияна си призна как е заклала своя приятел

viber icon

Марияна Пейкова, която миналото лято намушка след пиянска свада смъртоносно своя 56-годишен приятел Йордан, признава всички факти в обвинителния акт.  Това стана ясно днес в съда от думите на назначения й служебен адвокат Стоян Атанасов. Той обясни също, че Пейкова иска делото да се гледа по съкратената процедура. Въпреки това, поради жестокостта на престъплението, Марияна няма да може да ползва намаляване на присъдата с 1/3.

Кървавата драма се разигра на 24 юни м.г. в жилището на жертвата на ул. "Братия“ в район "Западен".  Според обвинителния акт през нощта Марияна и Йордан изпили едно шише алкохол, но това довело до кървава кавга между двамата. В последвалото меле Марияна намушкала приятеля си с нож в корема. После двамата си легнали, но на следващия ден се събудила само подсъдимата.

По делото ще бъде разпитан Иван Иванов, брат на починалия. Той ще разкаже за взаимоотношенията на убития и половинката му.

Голяма мистерия се оказа другият поискан свидетел за разпит - Любомир, син на кръстниците на Марияна, при когото тя е отседнала непосредствено след убийството. Оказва се обаче, че мъжът е починал. Съдия Елена Захова постанови да се изисква справка от ГРАО, дали въпросния мъж действително е починал. 

 На 20 февруари е назначен ТЕЛК, за да се определи дали Пейкова страда от различни заболявания, както тя твърди.

Пейкова отново ще се изправи пред съда на 26 февруари, когато трябва да даде пълни обяснения по случая и може да се стигне до присъда. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?