49

Маринашки пред съда: На клиповете, които ме чернят, не съм аз! 

Клиповете, в които се твърди, че шофиран аз, като например онзи с извадени крака през прозореца, не съм аз. И колата не е моята. Това каза пред съда Петър Маринашки, който причини тежката катастрофа край Кадиево с две загинали момчета, по повод разпространените видеа в социалните мрежи, предаде репортер на "Марица". 

Маринашки даде обяснения пред съда и обясни за втори път какво се е случило в деня на мелето на 11 ноември 2020 г. 

"След катастрофата нямаше полицаи. Стекоха се хора на помощ. След около 30 минути дойдоха полицаите, взеха ни личните карти. Казаха ми да стоя по-настрани пуших цигари и пих вода. След това дойде линейка. Качиха ми приятелите. Тодор остана при нас. След това останахме аз и полицаите, докато платформа вземе автомобила ми. Отидохме до районното в Стамболийски. В коридора чакахме медицинско лице да ме прегледа дали всичко ми е наред. След това тръгнахме към ареста на Трето районно. Майка ми ме чакаше отпред, за да ми даде храна и сок", разказа Маринашки, след което отговаряше на въпроси. 

Запитан за другите в колата, пътували с него към Пловдив, той посочи, че сам, е извадил Георги Недялков, който стоял зад него. След това сам изкарал от смачканата кола починалия по-късно Виктор Василев, стоял в средата отзад, между Георги и Тошко. 

"След това отидох да извадя Тошко, но вратата не можеше да се отвори. С някой от спрелите извадихме Николай Лисков, който стоеше вдясно до мен отпред. После, отново с някого от спрелите опитахме да отворим вратата на Тошко. Тя направо падна", спомни си Маринашки в съдебната зала. 

Той разказа още, че преди катастрофата компанията спряла на бензиностанция. Там Маринашки и Георги отишли до тоалетна, а другите чакали отвън. 

"След това тръгнахме по пътя. Виктор ми буташе седалката. След това го поупах по крака Вюи му казах да спре. В следващия момент изгубих контрол над колата", завърши Маринашки.


Очаквайте подробности! 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Асан

Асан

09.02.2023 | 17:45

Нека дойде по студенти ще бъде на колене тоз пумпал

Отговори
0 0
Симо

Симо

09.02.2023 | 17:44

Ще му пръсна малкото ……на този наркоман

Отговори
0 0
Тракия

Тракия

09.02.2023 | 15:11

Колко деца уби.

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?