71

Малката Галя от Чешнегирово стана крадец № 1 в Германия 

Властите в Германия искат екстрадиция за Галя от пловдивското село Чешнегирово. Причината - четири кражби и опит за пета, останала недовършена. Те са извършени през 2019 г. 


Момичето, което е от ромски произход, е било непълнолетно по време на ударите. След като е заловена й е наложено наказание от 8 месеца затвор. Галя напуснала Германия веднага след постановяване на присъдата и се е прибрала в България. 


Стига се до издаването на Европейска заповед за арест. Така момичето е хванато тук. Срещу нея се води производство за предаване на властите във Федерална Република Германия за изпълнение на влязла в сила присъда. Искането е на Районния съд в Саарбрюкен. 


Както Окръжният, така и Апелативният съд в града под тепетата са взели най-тежката мярка за Галя, а именно "задържане под стража". Тя вече е навършила 18 години. 


Същинското дело за екстрадиция е насрочено за средата на януари пред Окръжния съд, тъй като се чакат документи, изискани от Германия.
А определението на Апелативния съд в Пловдив е окончателно.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Евро 123

Евро 123

18.12.2022 | 11:14

Чудя се кое по-страшно.... да крадеш на дребно като това момиче или да крадеш народни пари на високо държавно ниво като нашите оядени ,безочливо безкрайно алчни и тук-там образовани политици, дупетати, министри ., които даже закон не ги хваща , а ???????

Отговори
0 0
Западняк

Западняк

06.12.2022 | 15:52

Браво на ЕС, демокрацията и капитализма, сега ако беше гадния комунизъм щеше само да е една проста циганка!

Отговори
6 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?