49
Следвайте ни

Мъките на д-р Димитров нямат край! Нова експертиза отложи делото за 2022 г.

viber icon

Делото срещу д-р Иван Димитров ще продължи на 27 януари 2022 г. Това решиха магистратите от Апелативния съд в Пловдив. Причината за отлагането се оказа искане от прокуратурата за назначаването и изготвянето на допълнителна комплексна съдебно-балистична и съдебно-медицинска експертиза. Представителят на обвинението изброи три важни задачи и въпроси, които според него изискват разясняване и точен отговор. Един от тях бе "Възможно ли е намерените при огледа гилзи да се окажат на мястото, на което са открити, при възпроизвеждане на изстрел при тази позиция на тялото и ръката (на д-р Димитров), каквато е фиксирана в следствения експеримент? Ако не, каква е вероятната позиция на тялото и ръката, за да се окажат там?". 

Адвокат Елдъров, който защитава интересите на семейството на Жоро Джевизов, подкрепи това искане на прокуратурата с оглед на това, ако има какво още да се изясни, то да бъде изяснено. Защитниците на д-р Димитров предоставиха решението на съдебния състав, но изказаха мнение, че отговорите на формулираните въпроси за вещите лица вече са изяснени и няма нужда от допълнителни експертизи. Съдебният състав обаче допусна искането и назначи комплексната експертиза. Така делото бе отложени за 20 януари идната година. До 7 дни преди това трябва вещите лица да представят своето становище по въпросите на прокуратурата. 

Адвокатите на д-р Димитров поискаха да обвържат делото с втория взлом в дома на клиента им преди няколко дни, като поискаха характеристични данни на извършителя. Магистратите бяха категорични, че става въпрос за два отделни случая, независими един от друг. 

Припомням, че д-р Иван Димитров, който през март 2018-а гръмна и уби влезлия да краде в дома му Жоро Джевизов-Плъха, се изправи пред Темида за пореден път. Той обжалва условната си присъда. Димитров беше оневинен за убийството на Плъха, но бе признат за виновен за незаконно притежание на оръжие - пистолет "Валтер" със 17 броя патрони. Така бе осъден условно на 2 години лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.  От прокуратурата, както и близките на Джевизов са останали недоволни от оправдателната присъда и също обжалват. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Оставете човека намира

Оставете човека намира

09.12.2021 | 20:23

Дайте му награда

Отговори
3 0
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

09.12.2021 | 16:19

ЗАКОНЪТ В БЪЛГАРИЯ ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ И Е КАТЕГОРИЧЕН-ПРИТЕЖАВАШ ЛИ НЕЗАКОННО ОРЪЖИЕ И БОЕПРИПАСИ ЗА НЕГО--ОТИВАШ 2 ГОДИНИ В ЗАТВОРА--ПЛЮС ТОВА ТОЙ Е УМЪРТВИЛ ЧОВЕК БЕЗ ДА СЕ ОБАДИ СЛЕД ИНЦИДЕНТА В ПОЛИЦИЯТА--КОЕТО СИ Е ЖИВО ПРИКРИТИЕ НА УБИЙСТВО И ТУК ИМАМЕ 8--СТАВАТ ОБЩО 10 ГОДИНИ ТОЗИ ДОКТОР ТРЯБВА ДА ОТИДЕ В ЗАТВОРА И ТАМ ИМА БОЛНИ И ЩЕ ИМА НУЖДА ОТ НЕГО--АКО СЪДА ГО ОПРАВДАЕ-УТРЕ И АЗ СИ КОПУВАМ ТАКОВА ОРЪЖИЕ--И ЩЕ ЗНАМ ЧЕ КАКВОТО И ДА НАПРАВЯ СНЕГО-ЗАЩОТО Е ПЪРВИ ПЪТ-ЩЕ МИ СЕ РАЗМИНЕ--НО ЯВНО ТОЗИ ДОКТОР Е ИМАЛ ДОСТА ПАРИ СЪБРАНИ ОТ БОЛНИТЕ-И ГИ Е ДАЛ НА СЪДА--ЗАТОВА ГО ОПРАВДАВАТ--АКО БЕШЕ НЯКОЙ ПО-БЕДЕН ЧОВЕК--ЩЕШЕ ДА ГНИЕ В ЗАТВОРА---СПОМНЯТЕ ЛИ СИ ОПИЦ-ИКОНОПИСЕЦА-УБИ С ТАКОВА ОРЪЖИЕ КРАДЕЦ И 5 ГОДИНИ ГО ПРАТИХА В ЗАТВОРА--НО ИКОНОПИСЕЦА ЯВНО Е БИЛ БЕДЕН И НЕЕ ДАЛ ПАРИ НА ТУМОРА НА ОБЩЕСТВОТО --СЪДА

Отговори
3 10
ДО---ИСТИНАТА

ДО---ИСТИНАТА

09.12.2021 | 16:36

ИНТЕРЕСНО ЗАЩО СЕ КРИЕ ПРОДАВАЧА НА ОРЪЖИЕТО И ПАТРОНИТЕ-

Отговори
7 3
Медал за доктора

Медал за доктора

09.12.2021 | 20:21

Смъърт за плъховете

Отговори
4 0
Мамицата ви магистрална магистратска

Мамицата ви магистрална магистратска

09.12.2021 | 16:16

Второ грабителство в дома му на Доктора Мъ то нямало нищо общо с първото Мъ другари чифутски съдий адвокати на Сатаната Та второто грабителство задължително с нов труп ли сакате да ви бъде поднесено Що за лешояди сте Що за дюмбили сте А отговора всеки нормален Български данъкоплатец изкарваш с пот на челото вашите тлъсти заплати го ЗНАЕ Вие се нуждаете от Плъхове Вие се нуждаете от трупове Вие се нуждаете от престъпност за да оправдаете своето съществуване и да пълните търбусите си Нали ако няма престъпност обществото ще зададе въпроса Кому сте нужни вие А вие престъпноста си я отглеждате не само в естествена среда но и в оранжерийни условия Само и само да я има За вас тя е нужна както въздуха Слънцето и водата за всяко живо същество И ще си отглеждате Плъхове във вашите оранжерий и лабораторий законодателни В най скоро време съм решил да нападна и обера точно такъв магистрат И забележете държа партизанското име да ми бъде Плъха Да го видим туй магистратче кък ще ми извади законно притежаваното си пищолче разбира се И дали ще има време да го употреби Това ще бъде само за проба А и тогава да видим единия Плъх ще има нещо общо със другия Плъх Какъв ще бъде прочита ботанически и родословието на Плъховете от где започва Щъ въ нападнат Плъхове скоро и бая големи пълшоци Гответе се

Отговори
10 1
Въпрос?

Въпрос?

09.12.2021 | 12:55

Какви мъки, какъв край? Още не е започнал да изтърпява присъдата. Да не е златен тоя подсъдим, че постоянно го споменавате?

Отговори
4 16
Майна

Майна

09.12.2021 | 12:49

Скапана държава защитаваща ман-гали плъхове. Срам

Отговори
17 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?