3906

Македонецът, хванат с дрога за 2,5 милиона, пред съда: Имах документ, че карам маратонки! Невинен съм!

Апелативният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста комбината, заловена заради марихуана за над 2,5 милиона лева на АМ "Тракия". Припомняме, че единият - македонецът Горан, бе закопчан с белезници в района на км 125 на аутобана. Вторият - българският гражданин Богомил, бе арестуван впоследствие в столицата.

Срещу двамата е повдигнато обвинение за държане на 130 килограма наркотично вещество.

 Пред апелативните съдии днес македонският гражданин заяви, че не е знаел,  че транспортира наркотици, защото имал документи, че кара маратонки. Той поиска да бъде пуснат срещу парична гаранция. Богомил, който също отрече причастност към престъплението, поиска домашен арест, като се позова на влошеното си здравословно състояние.

 Апелативният съд прие, че определението на Окръжния съд, с което са взети обжалваните мерки за неотклонение, е правилно и законосъобразно. Посочи, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение за участие и на двамата задържани под стража към престъплението, в което са обвинени. Действията на Богомил са били наблюдавани от служители на ДАНС, а Горан е заловен зад волана на микробуса, натоварен с иззетата марихуана. 

И за двамата обвиняеми беше приета реална опасност от извършване на престъпление, ако им се определят по-леки мерки за неотклонение. Апелативният съд се мотивира с особената тежест на посегателството, която се определя от голямото количество наркотично вещество и съвместните усилия на няколко души. Беше отбелязано и това, че преди няколко години македонският гражданин е бил осъждан на лишаване от свобода, което наказание е търпял в български затвор. Що се отнася до здравословното състояние на Богомил, магистратите приеха, че не е доказано да е влошено и несъвместимо с арестните условия.  

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?