49

Мъжът със сярната киселина избълвал "Ще ти помогна!" и залял ясновидката

"Как да Ви помогна?" С тези думи се обърнала ясновидката Тони към своя нападател, който нахлул в апартамента й в "Тракия". Той бързо отговорил "Аз ще ти помогна" и я залял със сярна киселина. Подробности по случая разясни районният прокурор на Пловдив Петър Петров, предаде репортер на "Марица". 

По думите му, извършителят и помагачът му са задържани късно снощи след денонощна съвместна работа на полицията и прокуратурата. Главното действащо лице е на 42 години, съучастникът е на 51, двамата са от Враца, криминално проявени. 

На 14 март те се качили в джип и тръгнали от Враца за Пловдив. Престъплението било добро обмислено, с предварително подготвен маршрут. 

Спрели до блока. Извършителят сложил медицинска маска, бил с каскет и яке с висока яка, за да не бъде разпознат. При влизане във входа си слага ръкавици и калцуни. Явно знаел, че вратата на дома й не се заключва, направо влязъл в една от стаите и я залял. След това избягал, качил се в джипа и тръгнали по друг маршрут за Враца. 

Продължават да текат действия по разследването и оперативни действия, каза заместник-районният прокурор Атанас Илиев. Пострадалата ясновидка се възстановява. Изведена е от реанимация. Има трета степен химически изгаряния от сярната киселина, 12 % от кожата е засегната. 

"Извършени са огромен обем действия по разследването. Затруднението идва оттам, че през последните пет години няма регистрирано такова престъпление в България - заливане с киселина", каза Илиев.

Към момента разследващите не искат да разкрият по какви версии работят.


Очаквайте подробности! 

Оцени новината

Оцени новината
3.8/5 от 5 оценки
3.8/5 от 5 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?