3906

Мъж шпори без книжка 20 години, попиляха го от глоби

Мъж шпори без книжка почти 20 години. Във времето назад е получавал десетки санкции. Последният му сблъсък със закона бил в Карлово. Там служители на реда го спрели за проверка, като справка показала, че е неправоспособен. Било установено също така, че автомобилът бил спрян от движение. Шофьорът не представил никакви документи. Във връзка с установените нарушения били свалени регистрационните табели на колата. Наложени са и три глоби в общ размер от 610 лв. 

Шофьорът без книжка останал недоволен от санкцията и обжалвал пред съда. От приложената по делото справка за водач/нарушител се установило, че мъжът няма издадена книжка, както и че липсват данни въобще да е придобивал правоспособност за управление на МПС в страната. В периода от 2005 до 2020 г. е бил многократно наказван за извършени нарушения, касаещи правоспособността му, имал образувано срещу него наказателно производство повторно шофиране без книжка. 

В крайна сметка глобите са потвърдени, като решението на магистратите подлежи на обжалване пред Административния съд в града под тепетата. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?