3906

Мъж от Карлово осъди МВР, набедили го за подпалвач

Мъж от Карлово осъди МВР да му изплати 2000 лв. обезщетение след незаконен арест. Той бил задържан от служители на местната полиция във връзка с извършен палеж на три автомобила в село Ведраре. На следващия ден бил освободен. Мъжът обжалвал заповедта му за задържане, а съдът я отменил като незаконна с мотиви, че в нея липсват фактическите основания за арест. След това мъжът завел иск в съда срещу МВР, като поискал 4 бона обезщетение.

Свидетели разказали, че той  бил много притеснен и объркан след задържането. За едно известно време той не вдигал телефона на никого, защото в селото много бързо се разнасят слуховете. Било му неудобно и неприятно да излиза, да го сочат с пръст и да го наричат „подпалвач“. Той не искал да има контакти с никого. Все още, когато се говори за конкретния случай, той се притеснявал. Целият екшън се отразил и на съня му. Свидетелка чувала как съседите му се подигравали, като го сочили с пръст и го наричали "опасен подпалвач". 

В крайна сметка магистратите решили да уважат частично искането му за обезщетение, като присъдили МВР да му плати 2000 лв. Полицията ще трябва да поеме и съдебните разноски, които са на стойност малко над 500 лв. 

Решението подлежи на обжалване пред ВАС. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?