Следвайте ни

Магистратите решават днес: Остава ли в ареста началникът на Трето районно в Пловдив?

viber icon

Ще останат ли за постоянно в ареста началника на Трето РУ Самуил Хаджиев, дясната му ръка Атанас Качаков и другите двама съучастници, изпълнявали поръчки? 

Това предстои да решат днес магистратите от Окръжния съд в Пловдив. Делото за мярката на четиримата задържани е насрочена за 13.30 часа.

Вчера от прокуратурата съобщиха, че арестите в Трето районно са заради 500 кг. дрога, отвличане и патрони.  Според обвинението, на 5 април Хаджиев и неговия подчинен Качаков са извършили действия по приготовление да придобият около 500 кг марихуана, от обект на фирма в село Болярци, която я произвежда и изнася за медицински цели. Двамата са се възползвали от служебното си положение.

Самуил Хаджиев е обвинен и за това, че на 31 март в Пловдив, е склонил длъжностно лице от разследващите органи от Трето районно да наруши свое служебно задължение във връзка с правораздаването, като са извършени действия по разследването  - претърсване и изземване в база на пловдивска фирма и е образувано досъдебно производство, без да са налице законови основания за това и въпреки изричните указания на Районната прокуратура.

Срещу началника на Трето районно е повдигнато обвинение и за това, че на 19 май тази година в Кричим е държал в колата си 50 броя патрони за огнестрелно оръжие, като не е взел необходимите мерки за сигурност, предвидени в закона. 

По същото досъдебно производство като обвиняеми за отвличане са привлечени полицейският служител от Трето районно Атанас Качаков, както и Д.Д. и С.И., които не са униформени, за това, че в съучастие са отвлекли 28-годишен мъж и е проявена особена жестокост към него. Според разследването, отвличането е свързано с наркотици.  

С.И. е привлечен като обвиняем и за държане и разпространение на наркотици – 23,2 грама амфетамин и 7,7 грама марихуана.  

Най-тежкото, предвидено от закона наказание за обвиняемите Атанас Качалов, Д.Д. и С.И., е това за отвличане, което е  от 10 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.  

Началникът на Трето районно пък може да лежи от 3 до 8 години в затвора. 

Очаквайте подробности! 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Тоягасан

Тоягасан

22.05.2021 | 14:39

Аз ли не разбирам.... Като са щели да придобиват 500кг марихуана, що не ги изчакахте още малко и да ги хванете със стоката, все пак жътва е? Сега ходи доказвай...

Отговори
0 0
коко

коко

22.05.2021 | 12:42

БИВШИЯТ НАЧАЛНИК ,не настоящият МОЛЯ ВИ !!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?