1553

Магазинерка пропищя: Обраха ме три пъти, крадецът се разкарва като холивудска звезда

Банкнота от 20 паунда издава апаша

Собственичка на магазин от пловдивското село Избеглии чака правосъдие вече 9 месеца. Албена Александрова се свърза с „Марица“, за да разкаже за крадец, който се разкарва свободен из населеното място, въпреки че всички са пропищяли от него. Самият той е посягал на магазина й няколко пъти, но последствия за него все още няма. 

„Имам хранителен магазин с топла точка в центъра на село Избеглии. За 4 дни ни обраха точно 3 пъти. Нямахме сот, крадецът е влязъл през вратата“. Обадихме се в полицията, направиха разследване. Имахме една банкнота от 20 паунда, която беше закачена на картина.  Момче от селото с име Живко се хвалило с банкнотата в селската кръчма, като така се е издало. Ние помогнахме на 100 % да се открие извършителя. Резултат обаче все още няма“, коментира възмутено Александрова. 

Крадецът е отмъкнал стока за 1800 лв., в това число цигари, алкохол и хранителни продукти като салами и луканки. Част от стоката е намерена в дома на брат му. По думите на Александрова, цялото село е пропищяло от проявите на Живко, който през годините е вършил всякакви поразии, включително запалване на навеси.

„Всички не могат да се справят с него, защото уж имал психично заболяване и едва ли не него хващал закона. Може ли при разкрито престъпление да чакаме близо година. Как може да се осъди един доказан крадец в България? Щом се работи толкова бавно по случая, сигурно ще отнеме векове пък, ако трябва да го търсят след като се докаже вината му“, коментира собственичката на магазин в село Избеглии. 

„Сега крадецът се разкарва като холивудска звезда в селото Казва: „Аз съм луд, както ще ми направят, бе“. Това ме дразни. Работих в чужбина, за да спестя пари и да правя нещо. Сега някой ме обира толкова пъти, а аз трябва да стоя като малко наакано дете отстрани. Това е ненормално“, смята Александрова.

И добави, че не важи оправданието „българска работа“. „Всичко е ясно и точно като закони и процедури, но някой някъде по веригата стои, нищо не прави и ленува“, коментира още тя. 

 

МВР: Работата по случая е активна и не е спирала

Репортер на „Марица“ се обърна към пресцентъра на полицията по случая. От там коментираха, че се работи активно по случая и  че Александрова трябва да е спокойна. „Към момента текат срокове за експертизи, събира се и друга документация. Когато този етап приключи, материалите ще бъдат внесени в прокуратурата. Всичко това обаче отнема време и определени срокове. Не е спряна работата по този случай“, увериха от пловдивската полиция. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
елена

елена

20.05.2022 | 11:58

Сигурно и този е с фалшив ТЕЛК, че е луд. Оказва че, че в България сме 70 процента инвалиди и то богати. Повечето карат свръх мощни автомобили.

Отговори
7 1
Ванката

Ванката

20.05.2022 | 11:48

Да вземат мерки някоя вечер-по тъмно бесилото и се приключва. Аман от луди които си мислят че могат така да се разкарват и да правят какво си искат.

Отговори
7 0
Справедливост

Справедливост

20.05.2022 | 12:23

Може и по хуманно-счупването на двете колена !

Отговори
6 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?