71

Магазинерка подлуди полицията с тонколона

Магазинерка от Карлово буквално подлуди полицаи с надута музика от тонколона.  Случката се разиграла посред нощ. Униформените се отзовали на сигнал за нарушаване на нощната тишина от силна музика в жилищна зона в града. При пристигане на място полицейските служители установили, че отстрани на магазин за хранителни стоки имало поставена тонколона, от която се чувала музика. В близост имало беседка със събрали се хора, които употребявали алкохол.

При пристигането на полицейските служители, магазинеркатаги приближила и след като й казали повода за посещението им, тя им отвърнала, че ще спре музиката, което и направила. След прекратяване на шума, служителите на реда си тръгнали. Малко по-късно обаче отново били изпратени на адреса по същия повод. Още като ги видяла жената отишла до тонколоната и отново спряла музиката. Тъй като тишината била възстановена полицейският екип напуснал мястото.


След известно време за трети път бил получен сигнал, че има силна музика на същото място. Полицейските служители посетили адреса, където в близост вече нямало хора, като установили, че отново се чува силна музика, която звучала откъм магазина. Звукът идвал от същата тонколона, която била поставена до входа на складово помещение на търговския обект, а в същото през открехната врата забелязали магазинерката. Полицаите тръгнали да пишат протокол за предупреждение, но жената отказала да им предостави личната си карта, като заявила, че се намира в частна собственост. Тъй като действително била в магазина, служителите на реда решили да приключат случая със съставяне на докладна записка.

Тръгнали към патрулния автомобил, но попът били последвани от магазинерката. Тъй като вече била на обществено място, отново й поискали документ за самоличност, но тя пак отказала да го представи, отказала да предостави и лични данни. Това наложило да бъде задържана от полицейските служители и отведена в районното. Написали й акт за 500 лв. за нейния отказ, с който пречи полицията да си върши работата. 

Магазинерката обжалвала пред съда. Магистратите намалили санкцията на 100 лв. Според тях нарушението е по Закона за българските лични документи, а не по този за административните нарушения. Предвид, че първият предвижда по-ниски санкции, глобата за жената от Карлово била намалена на 100 лв. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
edna kamuk v glavata

edna kamuk v glavata

09.02.2023 | 11:54

posle se napravete 4e ne ste videli ni6to

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?