Следвайте ни

Людовик Толумов поиска замяна на доживотната си присъда, но удари на камък

viber icon

Всеизвестният Людовик Толумов от село Дуванлий, свързан с грабежи, убийство и изнасилване през 2000 година, пробва да замени доживотната си присъда с по-лека такава - 30 години затвор. Апелативият съд в Пловдив обаче отказа. 

Толумов е подал жалба чрез адвоката си в Пловдивския окръжен съд за замяна на присъдата. магистратите там я оставят без уважение и той  обжалва пред горна инстанция. 

За да се извърши замяна на „доживотен затвор“ с 30 години „лишаване от свобода“ е необходимо да е изтърпял най-малко 20 години от наказанието си.  Според апелативните съдии това условие не е налице, тъй като престоят на Толумов зад решетките не е надхвърлил 20 години. 

Определението на апелативните магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване.  

Според закона Толумов може отново да пробва да замени доживотната си присъда не по-рано от две години, след отказ.

Припомняме, че на 13 май 2000 година тандемът Толумов и Иван Серафимов-Сладкото нападнали двама влюбени, усамотили се в кола край село Бяла. Престъпниците строшили стъклото на колата и изкарали с бой двойката Севгин и Руждие. Насилието им се съсредоточило върху младото момиче. В този момент приятелят й се опитал да я защити и да я отскубне от ръцете на бандитите, но не успял. Нападателите пребили до смърт Севгин, извадили пистолет и го разстреляли безмилостно.  

Двамата бандити успели безпроблемно да закарат момичето до параклиса „Свети Илия", където я пребили, разкъсали й дрехите, след което един по един я изнасилили. След гаврата извергите наръгали жертвата си с нож 8 пъти в шията, гърдите и корема и изчезнали. Но тя оцеляла. 

Междувременно кървавите бандити продължили да плячкосват и убиват. На 6 юни Толумов и Сладкото нападнали спрял микробус в прохода Троян-Кърнаре. От пътниците взели каквото им видят очите - ремъци, части за комбайни, лични вещи, както и над 8000 лв. Заплашили собственика на буса Таньо Бахчевански и откраднали возилото. По-късно зарязали мерцедеса и побегнали в неизвестна посока. Пет дни по-късно, на 11 юни, пребили жестоко таксиметрова шофьорка до хисарското село Беловица и ѝ задигнали събрания оборот.

На 17 юни пък нападнали софийски мерцедес на магистрала “Тракия”. Три седмици след това жертви на бандитите се оказали мъж и жена в спрял москвич край хисарското село Михилци. Толумов и Сладкото стреляли по колата и накарали шофьора да легне по очи на земята. Той обаче побягнал към близката бензиностанция, за да се спаси и да потърси помощ. Людовик изоставил съучастника си, но Иван Сладкото седнал в автомобила при жената и я накарал да се съблече. Държал се с нея нежно и я принудил да го гали и да му говори мили неща. Жертвата подарила на Серафимов картичка с екипа на футболния отбор “Милан”, която по-късно била открита при претърсване в дома му.

На 12 юли кървавият тандем се оказал в центъра на още убийства. В този ден случайно бил открит трупът на германски гражданин до архитектурно-историческия паметник “Арка на победителите” на Беклемето. Толумов и Сладкото спрели колата на двама немски туристи и ги нападнали. Убили мъжа - Кристиян Херлем, и го хвърлили в пропастта, а неговата придружителка - Хайди Коломб, отвели на друго място, изнасилили я и я бутнали в дере. 

Доверието между бандитите започнало да се пропуква. На 15 юли, докато пътували с откраднатия от германските граждани автомобил към Хисаря, Толумов и Серафимов се сдърпали. Толумов предложил да спрат, тъй като предусещал, че Сладкото иска смъртта му. Людовик решил да не чака и направил първия и решаващ ход. Извадил оръжие и застрелял Сладкото, а после го изхвърлил в крайпътна канавка. За да заличи изцяло следите, залял возилото с бензин и го запалил. 

                                                                   

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Цццц

Цццц

10.03.2021 | 20:06

И този изверг иска да е на свобода? Ако беше в братска Америка досега да са го ,,ваксинирали,, от този свят с едно боц и хайдееее.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?