Следвайте ни

Лудост в Пловдивско! 1300 самоубийци зад волана сгащи полицията

viber icon

Камикадзетата по пътищата в Пловдив и региона се множат с всеки изминал ден. Благодарение на работата на полицията обаче расте и броят на хванатите в крачка самоубийци зад волана. 

Само в рамките на 24 часа камерите на пловдивската полиция са заснели общо 1282 шофьори да се движат с превишена скорост. Броят на нарушенията отрежда на Пловдив второ място в страната. Най-много за едно денонощие са засечени в столицата - 3655. Третото място е за Пазарджик - 635, което е наполовина на скоростните подвизи в Пловдивско. 

Това сочат резултатите от проведената операция за скорост по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – ROADPOL. Засечените камикадзета в страната подминават 12 000 за денонощие. 

У нас в операцията са били ангажирани 227 екипа, разположени на 402 точки за контрол.

От полицията подчертават, че несъобразената скорост остава една от основните причини за по-голямата част от тежките катастрофи, за загиналите и ранените в тях. 
 
 
 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Наблюдател

Наблюдател

25.04.2021 | 00:25

От тези 1300 вероятно 1200 са хванати от триногите на входовете да карат с 60км при ограничение 40 или 50, в най лошия случай с 80 на трилентов път та било той и градски. Е това ли са самоубийците джигити?????

Отговори
14 1
ГЮРО

ГЮРО

24.04.2021 | 21:41

Най-важното и най-тъпо нарушение с много опасни последици е НЕСПАЗВАНЕТО НА ДИСТАНЦИЯ. Пълно е с иди-оти, които карат на 3 метра зад ТИР, каращ с 90км/м. Те посмъртно не могат да спрат при нужда и предизвикват тежки верижни катастрофи. По съвет на осемкратния ралишампион на България Димитър Илиев, безопасната дистанция при нормална пътна обстановка е 3 СЕКУНДИ, за всякаква скорост. Така водачът има време да възприеме спирането на предното МПС, да реагира и да спре. Но главчовците си мислят, че са свръхчовеци и това може да ги закара без време на гробищата. А може да убият и други невинни хора.

Отговори
6 0
Gogo

Gogo

25.04.2021 | 07:06

Съгласен съм , но само при положение че не се подготвя изпреварване. Няма как да си на 50 метра отзад като предприемаш изпреварване

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?