Следвайте ни

Лудо частно парти в Столипиново вдигна полицията на крак

viber icon

Луд летен купон в кв. Столипиново подлуди пловдивчани и вдигна полицията на крак. Униформените се отзовали на два сигнала, като в крайна сметка написали и акт за 500 лв. 

Случката се разиграла преди две седмици. Час преди полунощ на 14 юни граждани съобщили, че е надута силна музика в къща на ул. "Проглед". Дежурният автопатрул към Шесто районно се отзовал на сигнала. Заварили компания в къща с двор. разговаряли с домакина и го предупредили да се приберат с гостите в дома, защото има оплакване от шума. Всичко приключило мирно и полицаите си тръгнали. 

Към 00.15 часа обаче пак бил подаден сигнал за силен шум от същата къща. Униформените се върнали и видяли, че партито се вихри на високи обороти. Носела се силна музика, а разговорите между самите гости  се чували като фонов шум. Вече съставили акт на домакина, а той отказал да го подпише. Тъй като отказал да положи подпис като нарушител, не му бил връчен и екземпляр от него. 

Последвало обжалване на акта на стойност 500 лв. Магистратите изложили мотиви, че в хода на производството е било допуснато съществено нарушение на процесуалните правила, което е ограничило правото на защита на глобения.

"Когато актът се предяви за подпис, тогава се връчва и копие от него, независимо дали нарушителя го е подписал или не. Негово право е да откаже да подпише акта като нарушител, но това не го лишава от право да получи екземпляр от него, защото само така може да организира защитата си, ако желае", се казва в мотивите, с които магистратите от Районния съд отменя наложената глоба. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Тотя

Тотя

30.06.2021 | 16:31

То не стига, че имаме най-много полицай от глава на населението в ЕС, ами и неграмотни! А за ония тъмнозелените какво да кажем, върнаха се половината заради пандемията, други ни ги връщат заради брекзита. Ще става все по-лошо-социалната система ще затъва, престъпноста ще се увеличи и тия купончета ще ни се видят смешни...

Отговори
3 0
Батко

Батко

30.06.2021 | 16:18

Полицаите няма ли да ги обучите да не правят глупости?

Отговори
5 0
Стоичков

Стоичков

30.06.2021 | 15:42

До кога съда ще отменя актове заради некадърно попълнени формуляри.Това поредната ченгеджийска схема ли е,или са просто некадърни и некомпетентни.

Отговори
9 0
Невъзпитан

Невъзпитан

30.06.2021 | 14:54

Чудя се дали съдията,опрости акта ,не е от любимия на бай Генчо етнос от ПОТната тИлИвизия.?.

Отговори
9 0
Дии

Дии

30.06.2021 | 14:43

Некадърни и юридически неграмотни полицаи. Трябва да бъдат наказани

Отговори
8 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?