Следвайте ни

Луда гонка в Пловдив: Крадец се хвърли в реката, полицаи го спасяват от удавяне

viber icon

Полицията в  Пловдив задържа 26-годишен крадец и 16-годишния му съучастник в момент на кражба на автомобилни акумулатори. За да не бъде заловен, по-възрастният апаш се хвърлил в студената вода на река Марица, макар да не можел да плува. В крайна сметка бил задържан, но за малко не се удавил.

Екшънът се разиграл късно в събота. Малко след 23 часа в Трето РУ бил получен сигнал, че по крайречния булевард на река Марица, в близост до номер 97, се чупят стъклата на автомобили, за да бъде извършена кражба от тях.

На място били изпратени два полицейски патрула, които видели двамата апаши. Униформените задържали 16-годишният крадец точно, когато разбивал странични стъкла на паркирана кола. Съучастникът му обаче хукнал да бяга. Когато полицаите го настигнали, мъжът скочил в Марица, за да я преплува.

За негов лош късмет, попаднал в дълбока част от реката и започнал да се дави, но намесата на униформените предотвратила фаталния изход. Младият мъж бил изваден от коритото на реката и отведен в ареста.

В хода на предприетите процесуално-следствени действия и извършения оглед на автомобилите е установено, че са разбили странични стъкла на 4 превозни средства с марките "Киа", "Фолксваген", "Ауди" и "Рено".

Акумулаторите на автомобилите били с демонтирани клеми, подготвени за сваляне. Задържаният мъж е от старозагорското село Гълъбово и е стар познайник на полицията. Справка в масивите на МВР показва, че има 10 криминални регистрации за извършени кражби. 16-годишното момче е от Пловдив, но към момента няма други престъпления.

Припомняме, че съвсем наскоро полицията задържа и група за кражба на катализатори на автомобили. "Марица" първа съобщи за действията на апашите в няколко квартала на Пловдив, а и извън града. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Да попитам

Да попитам

22.11.2020 | 17:20

Крадците Лилави ли бяха?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?