49

Луд късмет! Полицейска камера с изтекъл срок на годност спаси шофьор от глоба

Шофьор бе засечен да шофира с превишена скорост в Асеновград, заради което отнесе 100 лв. глоба. Седналият зад волана, обаче, се оказал голям късметлия. Полицейската камера била негодна към момента на нарушението, което довело до отмяна на санкцията. 

След като получил електронен фиш, шофьорът обжалвал пред съда. Разбрал, че е санкциониран за превишение на скоростта по един от булевардите в града с 25 км/ч. 

Проверка показала, че валидността на издаденото удостоверение за годност на мобилната система за видеоконтрол изтекло 9 месеца преди заснемането на нарушението. След това не е преминала последваща проверка от Българския институт по метрология. 

"Предвид на това, ползваното техническо средство за видеоконтрол не отговаря на нормативните изисквания за метрологична годност, поради което и направените с него замервания не могат да бъдат кредитирани с каквато и да било достоверност. Като е ангажирал административно – наказателна отговорност за нарушение, което не е доказано, издателят на обжалвания електронен фиш е нарушил материалния закон, което налага отмяната на издадения такъв като незаконосъобразен", се казва в решението на съда. 

То може да бъде обжалвано от МВР пред Административния съд в града под тепетата. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 5 оценки
5/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
6 коментара
баба  вуна!?!

баба вуна!?!

09.03.2024 | 15:47

айде сега да се направи експертиза дали изтеклия срок я прави негодна с такава в нормален срок на годност?!?!?! щото и месото има срок на годност ма изядохме едно ирландско 17 годишно месо помните ли оня министър на земеделието мирослав найденов дето ни го пробута с един велик доктор от пловдив шеф на бабах --- зарко василев..!!!!???..сега найденов плува в пари а зарко василев си бара задника в австрия сцялото семейстмо.....та изручахме ние говеждото ирландско мръве...и дечицата ни докато те си чакаха миро и зарко да им носят месце пресно от наши ферми....в тая групичка беше и оная д-р теодора севова дето за добри дела купи 2 апартамента с/у хотел санкт петербург за иманяма 500 бона.....с една заплата... същото и с тази камера ...я да видим какви отклонениядавакато й е изтекъл срока на годнист.....никакви редовно си работи само че на някой му е румналатази идея....и сега да се глоби МВР за това че не е подменена техниката.....има си счетоводни книги дето ги пише тези работи и срокове , също лицата ползващи техниката трябва да са наясно с тези срокове..... та кой кой носи отговорност ?!?!?!

Отговори
5 0
Connecto.bg

Connecto.bg

09.03.2024 | 13:14

https://connecto.bg/bg-bg https://connecto.bg/bg-bg/vsichki-categorii

Отговори
1 1
Дриснята

Дриснята

09.03.2024 | 12:23

Сега да съдят КАТ за натравяне и разтройство

Отговори
7 2
Бастун

Бастун

09.03.2024 | 12:21

И много ми е интересно,кой е извършил проверката на камерата и е установил че е негодна

Отговори
12 3
Глупости

Глупости

09.03.2024 | 12:18

Пишат се статии, без никой да разбира,прочели едно решение в сайта на съда и пишат,колкото да има пълнеж. Това решение ще бъде отменено от АС-Пловдив, нищо не е с изтекъл срок на годност. И закон си има за това, ама или не се знае, или в конкретния случай е по-добре да не се знае.

Отговори
11 3
Smqh

Smqh

09.03.2024 | 12:06

Булгаристан…. Прос народ, вижте само на какво се радвате кавали

Отговори
11 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?