71

Луд късмет! Грешна дата спаси пловдивски шофьор от солени глоби

Шофьор се измъкна от глоби в размер на 800 лв., заради полицейска грешка. Той бил хванат зад волана на мерцедес с прекратена регистрация по Коматевско шосе. Било установено и, че шофира без книжка, която му била временно отнета заради друго нарушение. Така получил глоба в размер на 500 лв., простил се и с 10 контролни точки. Освен това се сдобил с втора глоба от 300 лв., лишили го и от право да шофира за година. 

Водачът оспорил санкциите пред съда. Магистратите ги отменили. Причината - разминавания в акта и последващото наказателно постановление. В акта е прието, че нарушенията са извършени на 15.10.2022 г. Същевременно в НП – е прието, че нарушенията са от дата 15.10.2023г.

Поради това недопустимо противоречие, пред няколко дни съдът е отменил наложените наказания за шофьора с мерцедес. МВР ще трябва да поеме адвокатските му разноски, които са в размер на 400 лв. Решението на магистратите все пак не е окончателно и подлежи на обжалване пред Административния съд в града под тепетата. Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?