Следвайте ни

Лоши новини за Джем Кедир, премазал жена в Асеновград

viber icon

Районната прокуратура в Асеновград внесе протест в съда против освобождаването под гаранция на собственика на мотора, с който катастрофира 17-годишния Джем Кедир от Асеновград и блъсна 40-годишна жена.  

42-годишният мъж, дал мотора на младежа без книжка, бе освободен с парична гаранция в размер на 2 000 лева. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 22 май е предоставил 250-кубиковия си мотор на непълнолетния Джем, както и за това, че се е обадил на тел. 112 и е излъгал, че мощното возило е откраднато.

Собственикът бе пуснат вчера с оглед на това, че няма опасност да се укрие, защото има постоянен адрес и е трудово ангажиран.

В протеста на Районна прокуратура-Асеновград е отбелязано, че обвиняемият 42-годишен не е осъждан, но срещу него е била водена проверка. Той се е познавал с Джем и е знаел,  че се интересува от мотоциклети. Дори двамата имали уговорка на 21 май да огледат друг мотор. Установено е, че обвиняемият е предложил и е подтикнал Джем  да управлява мотоциклета „Хонда“, като няколко пъти му е казал, че може да го „пробва“ и сам му е предал ключовете за него. Според протеста на прокуратурата, така той е създал необходимите предпоставки за трагедията.

Според Районната прокуратура в Асеновград е налице опасност собственикът на мотора да извърши друго престъпление, ако спрямо него не бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, поради което днес е внесен настоящия протест в Окръжен съд-Пловдив. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?